Воденето на дневник е типично за по-младите години на човек,

...
Воденето на дневник е типично за по-младите години на човек,
Коментари Харесай

Секс дневник – защо ви трябва?

Воденето на дневник е типично за по-младите години на човек, когато писането се явява отдушник на многото мощни страсти. Дневникът обаче е потребен във всеки стадий от живота на човек, изключително за менталното здраве. Секс дневникът не прави изключение, разберете за какво.

Какво съставлява секс дневникът? Най-общо казано това е дневник, в който ще описвате и следите своя полов живот. Според половите терапевти воденето на подобен вид дневник ще ви разреши да разсъждавате върху своите стремежи, прекарвания и мечти.
Защо би трябвало да имате секс дневник?
Отработване на прекарванията: Писането в дневник се употребява като лечебна техника. Там човек може да бъде изцяло откровен и токсичен със себе си, може да се даде по-голяма изясненост върху минали прочувствени прекарвания. Секс дневникът ви разрешава да интерпретирате своя полов живот. Дори да не вършиме секс сега, може да пишете за минали прекарвания, бъдещи стремежи или за мастурбиране.

Опознаване на половото предпочитание: Секс дневникът може да ви помогне да разберете вашите усеща към секса като акт и за какво го вършиме. Проследяването на половия живот посредством дневник също по този начин ви разрешава да видите модели – по кое време, по какъв начин и за какво желаете или пък не желаете да вършиме секс. Може би в избрани дни според от менструалния ви цикъл имате по-силно или по-слабо предпочитание за секс. Може би бавният, сетивен секс е това, което ви подхожда най-вече. Всичко е самостоятелно и воденето на секс дневник ще ви помогне да разберете по-добре своето полово предпочитание.

 Добави изложение

По-лесна връзка с колегата: Комуникацията за секс е нужна, въпреки доста сътрудници да не се усещат удобно с нея. Страхът от пострадване на възприятията на другия е една от аргументите, поради които двойките не приказват за секс. Но когато има открита и градивна връзка по тематиката, половият живот става доста по-удовлетворяващ за двамата. Воденето на дневник ще ви помогне да започнете тази връзка първо със себе си, което е стъпка напред.

Как да започнете секс дневник?
Вашият секс дневник може да бъде подобен, какъвто вие пожелаете да бъде. Какво тъкмо ще записвате, зависи напълно от вас. В идващите редове има единствено някои насоки:

Използвайте въпроси за персонална рефлекция: Като да вземем за пример: „ Какво ми достави най-голямо наслаждение последния път, когато върших секс? “, „ Какво друго желая да се случи? “, „ Коя е границата на моята удобна зона? “, „ С какво мога да опитвам? “. Отговорите на всевъзможни въпроси безспорно са потребни за по-доброто осъзнаване.

 Добави изложение

Споделете своите стремежи и мечти: Всички типове секс, даже и този, който към момента не сте правили, само че за който фантазирате, може да ви научи повече за самите вас. Не се фокусирайте прекалено много върху нещо, за което не сте сигурни, че желаете да се случи в действителността. Изпълнявайте единствено тези свои мечти, за които сте сигурни, че ги желаете в действителността, както и с които вашия сътрудник се е съгласил.

Направете „ карта “ на тялото си: Обърнете внимание на частите от тялото си, чиито досег ви кара да се възбуждате и ви носи най-голямо наслаждение. Предпочитате допирът да бъде по-нежен или по-груб? От какво зависи особеното ви предпочитание за активност в другите моменти? Картата на тялото във връзка с секса ще ви помогне още по-добре да идентифицирате своите ерогенни зони – същото може да извършите и с тялото на своя сътрудник.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР