Водената от Саудитска Арабия арабска коалиция обяви в понеделник вечерта,

...
Водената от Саудитска Арабия арабска коалиция обяви в понеделник вечерта,
Коментари Харесай

Водената от Саудитска Арабия коалиция обяви, че е започнала да бомбардира столицата на Йемен Сана

Водената от Саудитска Арабия арабска коалиция разгласи в понеделник вечерта, че е почнала да бомбардира столицата на Йемен Сана в отговор на ударите на шиитското придвижване " Ансар Аллах " (хусити) по територията на ОАЕ.

В изказване на обединението, представено от телевизионния канал Sky News Arabia в ОАЕ, въздушните удари са разказани като " отговор на опасност и военна нужда ". Твърди се, че бомбите са ориентирани към " водачи на терористите ".

" Военновъздушните сили на обединението организират денонощна интервенция в небето над Сана... Призоваваме цивилните жители за тяхна сигурност да стоят надалеч от военните лагери и сборища на хусити ", се споделя в изказването.

Според изказванията изтребители-бомбардировачи F-15 към този момент са унищожили две пускови установки за балистични ракети, които са били употребявани за нанасяне на удар по ОАЕ.

Телевизионният канал " Ал-Масира ", следен от управлението на " Ансар Аллах ", заяви, че по първични данни при нападението са починали четирима души, а петима са били ранени.

По-рано в понеделник в столицата на ОАЕ Абу Даби избухнаха серия от детонации, които съгласно локалната полиция са породени от нахлуване с дрон. По-специално, три цистерни с гориво се взривиха наоколо до складовете за гориво на Националната петролна компания на ОАЕ, а друга детонация провокира дребен пожар в региона на нови постройки на летището в Абу Даби. Трима души - един пакистанец и двама индийци - бяха убити, а други шестима бяха ранени.

Управляващото в Северен Йемен шиитско придвижване " Ансар Аллах " по-късно удостовери, че е употребило здронове, с цел да удари летища в Абу Даби и Дубай. Хуситите заплашват и с нови набези против стратегически обекти в ОАЕ. Според представителя на министерството на защитата на придвижването Яхия ал-Сария в интервенцията са употребявани пет балистични ракети и огромен брой безпилотни апарати.

В Йемен въоръжената борба сред държавните сили и хуситите продължава от август 2014 година От 2015 година насам на страната на държавното управление се бори и арабска коалиция, водена от Саудитска Арабия и ОАЕ. Макар че Абу Даби по-рано разгласи, че приключва присъединяване си във военните интервенции в Йемен, тя остави своя контингент във военните бази, които е открила в йеменските пристанища. През последните седмици ОАЕ взе участие в сраженията на страната на държавното управление против хуситите в няколко йеменски провинции, в това число и във възобновяване на държавния надзор върху региони в югоизточната провинция Шебва.

and the They bomb innocent civilians In several areas of Yemen. The capital Sana`a The announced results of this bombing are dozens of dead and wounded
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР