Водената от Нетаняху коалиция вече не отговаря на нуждите на

...
Водената от Нетаняху коалиция вече не отговаря на нуждите на
Коментари Харесай

Хамас обяви условия за мир, Израел отговори на САЩ: Не сме бананова република

" Водената от Нетаняху коалиция към този момент не дава отговор на потребностите на Израел след 7 октомври " - датата, на която стартира войната с " Хамас ", съобщи в тирада авторитетният американски сенатор. Досега Шумър, който е най-високопоставеният представител на американските управляващи от еврейски генезис, беше доста внимателен в рецензиите си към Израел, чиято атака в линията Газа е все по-оспорвана, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Смятам, че министър председателят Нетаняху е изгубил вярната посока, позволявайки политическото му оцеляване да вземе връх над най-хубавите ползи на Израел ", съобщи демократът.

Израел " не е бананова република " и политиката на Нетаняху има необятна социална поддръжка, акцентира " Ликуд " в изказване.

" Противно на думите на Шумър, израелската общност поддържа цялостната победа над " Хамас ", отхвърля всевъзможен интернационален диктат за основаване на палестинска терористична страна и се опълчва на връщането на палестинската власт в Газа ", написа още в текста.

" От сенатор Шумър се чака да почита определеното държавно управление на Израел, а не да го подкопава . Това е правилно постоянно, а още повече по време на война ", добави ръководещата партия, представена от Българска телеграфна агенция.

Израелският министър на финансите Бецалел Смотрич същи отхвърли апела на Шумър за нови избори в Израел.

" Очакваме най-голямата народна власт в света да почита израелската народна власт ", акцентира той.

Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби от своя страна съобщи, че Шумър е уведомил авансово Белия дом за речта си, само че американското президентство не е изразявало своето утвърждение или отрицание, нито е редактирало речта по някакъв метод.

" Напълно почитаме правото му да каже тези думи и самичък да реши какво ще каже на сенатската естрада ", съобщи Кърби пред медиите. В отговор на въпрос дали Вашингтон счита, че в Израел след войната би трябвало да бъдат свикани избори с, Кърби акцентира, че " това зависи от израелците. "

" Хамас " сложи изискванията си пред медиаторите за Газа, измежду тях - връщане на изселените палестинци

А до момента в който Съединени американски щати и Израел на равнище ръководещи партии си разменят остри реплики, " Хамас " сложи изискванията си за помирение в Газа.Радикалното палестинско придвижване е показало на медиаторите по договарянията с Израел своите претенции за помирение в линията Газа, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на групировката.

" Цялостният мироглед " за бъдещо прекъсване на огъня в анклава включва евакуиране на израелските въоръжени сили от крайбрежната територия, връщане на изселените палестинци на местата, където са живеели, замяна на палестински пандизчии за израелски заложници, държани от " Хамас ", както и достъп на филантропична помощ до локалното население, прецизира организацията, предава Българска телеграфна агенция.

Като цяло " Хамас " изисква преустановяване на " експанзията " по отношение на палестинците в линията Газа.

Войната сред Израел и ислямисткото палестинско придвижване стартира на 7 октомври предходната година. Тогава бойци на " Хамас " реализираха кърваво нахлуване в Южен Израел, след което израелските сили започнаха ответно нахлуване към линията Газа, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР