Водена от САЩ военноморска коалиция в Персийския залив предупреди корабите

...
Водена от САЩ военноморска коалиция в Персийския залив предупреди корабите
Коментари Харесай

САЩ предупреждава корабите да избягват ирански води

Водена от Съединени американски щати военноморска коалиция в Персийския залив п редупреди корабите в района да стоят надалеч от иранските води , с цел да избегнат вероятно завладяване, заяви Военноморският флот на Съединени американски щати.

Предупреждението демонстрира, че напрежението остава високо във и към Ормузкия пролив , където Иран конфискува танкери в края на април и началото на май.

Вашингтон и Техеран завършват договорка за освобождение на петима американски жители, арестувани в Иран. В подмяна, Съединени американски щати ще разрешават 6 милиарда $ ирански средства арестувани в Южна Корея да бъдат размразени .

" Международната коалиция за морска сигурност уведомява морските сътрудници в региона за подобаващи защитни ограничения за минимизиране на риска от изземване въз основа на актуалното районно напрежение, чиято ескалация се стремим да предотвратим ", сподели пълководец Тимъти Хокинс, представител на основания в Бахрейн Пети американски флот в събота.

" Съветват се корабите да минават допустимо най-далече от иранските териториални води. "

Около една пета от международния недопечен нефт и петролни артикули минава през Ормузкия проток, въздушна точка сред Иран и Оман в устието на Персийския залив.

Споразумението за освобождение на американски жители от ирански затвор и позволяването им да се върнат в Съединени американски щати би премахнало главният проблем сред Вашингтон и Техеран, които остават в несъгласие по въпроси от иранската нуклеарна стратегия до поддръжката на Техеран за районните шиитски милиции.

Съединените щати ще освободят някои иранци от американски затвори като част от договорката, сподели задачата на Иран в Организация на обединените нации.
 Повече от 3000 американски военни дойдоха в Червено море
Повече от 3000 американски военни дойдоха в Червено море

В отговор на " издевателството и конфискациите на търговски кораби " от страна на Иран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР