Воден режим в Перник ще има, потвърди кметът Станислав Владимиров.

...
Воден режим в Перник ще има, потвърди кметът Станислав Владимиров.
Коментари Харесай

Воден режим в Перник ще има, ето кога!

Воден режим в Перник ще има, удостовери кметът Станислав Владимиров. Засега обаче общината не може да се контракти с управлението на ВиК кой да е графикът.

"Има прикрит режим на водата в някои квартали ", разкри кметът.

"Прави се вътрешна инспекция по какъв начин се стопанисва ВиК. Не сме чували град с такива мащаби да бъде изправено пред такова нещо ", възмути се Владимиров.

Пред Българска национална телевизия той бе безапелационен, че главната виновност за случилото се носи управлението на ВиК и принципала от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Владимиров уточни, че липсват и задоволително екипи за справяне в повредите. Той разяснява още, че поради отхвърли на ВиК да даде ясни пояснения какво се случва, в града се носят разнообразни клюки за това от кое място е изчерпана водата в язовир Студена.

Ремонтът на язовирната стена е на привършване, като се счита, че това не е причина за водния режим. Обмисля се и авариен вид - да се употребява различен водоем в региона на Перник - язовир Диканя.

Станислав Владимиров сподели, че ще направи всичко належащо. По думите му на този стадий не е застрашено топлоподаването от Топлофикация - Перник. Предстои обаче инспекции по отношение на настъпването на новия зимен интервал.

Във връзка с мръсния въздух кметът сподели, че това ще е негов приоритет. Той сподели, че на този стадий няма проблеми. Владимиров изрече мнение, че новото управление на Регионална инспекция за опазване на околната среда, че няма да вършат компромис и ще вършат инспекции за чистотата в Перник.

Иначе Станислав Владимиров ще има единствено двама заместници.

"Достатъчна сила. Това е добър сигнал, че аз не желая да пропилявам запас. Заради водната тематика не ми остава време да прегледам финансите. Първият прочит е, че финансовото положение на общината не е цветущо ", разяснява още новият кмет.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР