Воден режим, при който хората в Перник да имат вода

...
Воден режим, при който хората в Перник да имат вода
Коментари Харесай

ВиК настояло за по-строг воден режим за Перник

Воден режим, при който хората в Перник да имат вода по 7 а не по 10 часа в денонощие, предлага локалното ВиК сдружение. Това се разбра от думите на кмета на града Станислав Владимиров, който се срещна с поданици на един от кварталите в града – " Църква ". Хората там нямат никаква вода от дни, макар че съгласно прелюдия на 18 ноември воден режим тя би трябвало да се пуска от 5 до 10 часа сутринта и от 17 до 22 часа вечерта.

Хората от " Църква " споделят, че след 5 дни безводие водата била пусната за малко и в неделя още веднъж е спряна, заяви БНР. На срещата с кмета те настояха водният режим да е идентичен за всички ида засегне и селището " Делта хил ", което се намира до село Кладница в подножието на южния скат на Витоша.

Според Владимиров всички хора в община Перник би трябвало да имат вода в избран диапазон и чака в понеделник предложение от ВиК сдружението по какъв начин да стане това. Той изиска и незабавно решение на казуса в кв. " Църква " и обезпечаване на вода за хората в границите на режима.

Водният режим в Перник беше въведен поради сериозно ниското равнище на единствения водоизточник за града - бент. " Студена ". Макар изпълнителната власт да съобщи, че търси различни източници и бързо решение на казуса, към този момент съответни стъпки не са подхванати и очевидно ще се разчита на това водоемът да се изпълни след топенето на възможните снегове напролет.

Заради проблемите с водоснабдяването беше заменен регионалният шеф на Перник. Декларирано беше, че ще бъде уволнен и шефът на ВиК сдружението, което е главно на подчинението на районното министерство, само че досега това в действителност не е направено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР