Воден апокалипсис в България не се задава, ако някой се

...
Воден апокалипсис в България не се задава, ако някой се
Коментари Харесай

Властта успокоява, че не се задава воден апокалипсис

" Воден апокалипсис " в България не се задава, в случай че някой се пробва да всее боязън в хората за неналичието на вода, за мен това е безусловно подмолно, съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова на специфична конференция в петък за положението на язовирите за питейно-битово водоснабдяване в страната.

Според Аврамова, в рецесия тематиката се употребява политически и Българска социалистическа партия евентуално се готви за дебатите в Народното събрание. Смятам, че е неточно това да става със заиграване със страха на хората, разяснява министърът, съгласно която се спекулира с данните за положението на водоизточниците.

" В някои обитаеми места има режим на водоподаване, главно в села. Предприети са ограничения от ВиК, следи се с цел да може да се реагира навреме. Режим на вода има села в Габрово, Ловеч, има възможност и в някои села край София да се наложи ограничение на използването на вода ", разгласи Аврамова.

" Там, където е належащо ще се реагира незабавно. Важно е да се вкара режим, с цел да се избегне рецесия. Всички язовири имат понижен режим на водата в този интервал на годината ", сподели още тя.

" Като крещим и упрекваме, надали оказваме помощ в обстановката в Перник и на другите обитаеми места. Искам да чуя от опозицията градивни диспути. Можем да обсъдим концепцията за конструкция в която да влязат всички ВиК сдружения и тя да приема като буфер финансирането. Проблем са несъбраните вземания. ВиК изпитват усложнения да вземат своите вземания, които възлизат на 80 млн. лева ", добави районният министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР