Водата за уста е най-използваният продукт за лична хигиена след

...
Водата за уста е най-използваният продукт за лична хигиена след
Коментари Харесай

Как да си направим домашна вода за уста

Водата за уста е най-използваният артикул за персонална хигиена след пастата за зъби. На пазара от дълго време се предлага голямо многообразие, съобразено с потребностите на всеки. А алтернативата най-често се свежда до въпроса дали да съдържа алкохол, или не.

Има и друга опция - да си създадем сами вода за уста. Въобще не е толкоз мъчно, колкото си мислим. А и имаме ще направляваме състава на продукта, като го напаснем съгласно своите желания.

Какво ни би трябвало

За задачата са ни нужни сол, сода, ксилитол, минерални капки и етерично масло. Шише и една чаша дестилирана вода - също.

Лесно и просто

По една чаена лъжичка сол, сода и ксилотол, както и осем капки масло от мента и 20 минерални капки. Всичко се смесва с водата в стъклено шише. Разклаща се добре преди всяка приложимост.

Солено и потребно

Солта е главната съставна част в домашната вода за уста. Oт хиляди години тя се употребява в медицината поради своите лечебни свойства. Солената вода се употребява за промиване, както и за елиминиране на бактериите.

Благодарение на солта може да сe отървем от нездравословни микроорганизми, предизвикващи проблеми със зъбите и венците. Освен това, хималайската сол - най-много, подкрепя процеса на реминерализация.

Още една изгода от содата

pH-то на содата е към 9. Приемането й посредством домашната вода за уста също способства значително за елиминирането на всевъзможни бактерии, настанили се в устната ни празнина. Така се минимизира рискът от инфекции.

Содата бикарбонат балансира и самата киселинността в устата и по този начин не разрешава на храната и напитките, които одобряваме, да унищожават зъбите ни.

Ксилитолът

Естественият подсладител все по-често се употребява в артикули като дъвки, само че може да има и друго потребно предопределение. В състава на домашната вода за уста е единствено за усет. Така че, изпозлването му е по желание.

Минерали допълнително

Добавянето на минерални капки също не е наложително. Но с тях изгодите от продукта се усилват. Увеличава се и минерализацията на зъбния гланц, който по този начин става по-малко предразположен на формиране на плака и кариеси.

Въпрос на избор

В най-популярната марка вода за уста се съдържат няколко типа етерични масла. Те дават отговор за нейния усет, само че и се борят с плаката и бактериите. Затова е добре да участват и на нашия домакински артикул.

Най-добрият избор е маслото от мента. То идва с бонус - продължително пресен мирис, написа Тhe things we`ll make. /lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР