Водата във всички населени места в община Карлово вече е

...
Водата във всички населени места в община Карлово вече е
Коментари Харесай

Водата в община Карлово става за пиене, но в най-засегнатите села още чакат

Водата във всички обитаеми места в община Карлово към този момент е годна за пиянство. Въпреки това обаче на доста фамилии в трите най-засегнати села ще им се наложи да чакат още близо месец, с цел да завърши ремонта на разрушените водопроводи, написа БНР.

От РЗИ акцентират, че са направени две поредни проби. Показателите са положителни и на това съображение инспекцията подвига наложената след наводненията от 2 септември възбрана за потребление на водата във водопроводната мрежа за друго, с изключение на за битови потребности.

Части от най-пострадалите села от бедствието – Богдан, Каравелово и Слатина, обаче остават без вода.

В началото на седмицата на среща с присъединяване на регионалния шеф на Пловдив Ангел Стоев беше взето решение община Карлово да поеме спешния ремонт на водопровода, защото ВиК Пловдив няма техническият потенциал да го извърши.

Работата по него в Каравелово към този момент стартира. Хората в най-засегнатия регион на селото споделят, че към този момент изнемогват от безводието, написа БНР.

 Очаква се краткотрайният тръбопровод да е подготвен до месец и по този начин на 100% да бъде възобновено водоснабдяването в Богдан, Каравелово и Слатина.

След това ще стартира планиране и създаване на напълно нова водопреносна мрежа в трите села.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР