Водата в София отговаря напълно на изискванията за питейна вода.

...
Водата в София отговаря напълно на изискванията за питейна вода.
Коментари Харесай

Кунчев: Водата в София е добра, резултатите са готови и са в нормите

Водата в София дава отговор изцяло на условията за питейна вода. Това сподели доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор, по отношение на разпространилата се в обществените мрежи информация, че водата в столицата е рискова за приложимост, защото в нея са били изсипани отровни химикали.
Д-р Кунчев увери, че по данните, събрани досега, сходни терзания са безусловно неоснователни.
„ Първо, от страна на оператора – " Софийска вода " са взети изключителни проучвания. Ние сме ги дублирали в допълнение и в Столична районна здравна ревизия. Така че към този момент имаме и първите резултати. Късно тази вечер или до на следващия ден ще имаме и цялостния разбор за всички десетки индикатори, които следим, само че все още нямаме никакви терзания, защото индикаторите са в норма “ , изясни доктор Кунчев.
„ Не знаем какво тъкмо съдържат слуховете, само че се приказва, както за тежки метали – живак и олово, по този начин и за радиоактивност. По всички тези индикатори ние към този момент имаме резултати и те са негативни. Водата в София дава отговор изцяло на условията за питейна вода “, увери доктор Кунчев, представен от Фокус.
Той разясни, че проучванията са направени както на входа на пречиствателните станции, където влиза „ суровата вода “, по този начин и на изхода, след пречистването й.
„ И на двете места тя дава отговор на нормите и на условията “, акцентира експертът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР