Водата в София няма да свърши заради Перник. Това успокои

...
Водата в София няма да свърши заради Перник. Това успокои
Коментари Харесай

Караниколов разкри дали може да намалее водата в София

Водата в София няма да свърши поради Перник. Това успокои икономическият министър Емил Караниколов  Емил Караниколов Емил Караниколов е министър на стопанската система. Роден е на 3 юни 1980 година През 2001 година приключва право в. Коментарът му е във връзка решението на държавното управление от язовир Белмекен да се подаде вода към Перник, с цел да се овладее рецесията с безводието.

"За денонощие София харчи 400 000 - 500 000 куб. метра, за месец Перник харчи по-малко - към 22 000 -25 000 куб. м. на непрекъснато ", съобщи Караниколов.

"Ние би трябвало да създадем всичко, с цел да дадем опция бент. Студена да си върне силите. Аз разгадавам на природата и се надявам ", сподели още той.

Бойко Борисов: Перник и София ще си оказват помощ

Караниколов изясни, че подаването на вода към Перник ще бъде засичано и за нея ще се заплаща. Процесът ще се следи от "Софийска вода ". Пред Нова телевизия министърът акцентира, че не се планува от тази вода да се подава за производството.

"Ние нямаме ход да предприемем деяние от тази питейна вода да се дава на производството ", уточни той.

От думите му стана ясно, че ще се направи ремонт, с цел да може бизнесът да взима вода от бент. "Пчелина ".

"Язовирите са строени до 80-та година. За съжаления, стените и оборудванията са компрометирани. за положително или неприятно 60% се държат. Водата е отишла надолу. Проблемът е много сериозен в Перник, на всички места има тръби ", сподели още Караниколов на въпрос за положението на язовирите.

Министърът счита, че след случая в Перник обществото е станало много мнително и ще следи протичащото се във ВиК бранша зорко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР