Водата в Етрополе да не се използва за питейни нужди,

...
Водата в Етрополе да не се използва за питейни нужди,
Коментари Харесай

Водата в Етрополе не е годна за пиене след наводненията от дъждовете

Водата в Етрополе да не се употребява за питейни потребности, тъй като е с влошени качества, оповестяват от „ ВиК ” ЕООД – София. За битови потребности няма проблем да се употребява, изясни Веселка Борисова, механически началник на „ Район Етрополе ” към сдружението. Тя уточни, че водата от Речно водохващане (РВ) „ Кози дол ” е с нараснала мътност заради съществуване на наноси и пясък, разследване от проливните дъждове, които се изляха там от няколко дни.

В момента екипите на ВиК чистят и идва чиста вода, което е добра вест за жителите на общината. След като бъдат завършени дейностите по почистването, ще бъде пусната водата за общинския център единствено от РВ „ Кози дол ”, за останалите речни водохващания като „ Влайковица ”, към момента няма опция. Голямото количество вода е затлачило всичко с камъни, наноси и пясък. На едно от местата даже има тръба, която е изкривена, описаха от ВиК сдружението, съобщи Българска телеграфна агенция.

Помощ в разчистването оказват екипи от рудник „ Елаците-Мед АД ”, багери копаят, слязла е техника, която оказва помощ в разчистването на града.

Водохващане „ Кози дол ” работи на 50-60%, само че в региона още веднъж стартира да вали, означават още от „ ВиК ” ЕООД – София. Помпената станция работи от 4 ч тази заран.

Ситуацията в град Етрополе към този момент се успокоява, въпреки всички улици да са в тиня и кал.

В община Етрополе бе оповестено отчасти бедствено състояние след проливните дъждове нощес. Вчера към 19 часа в региона на Етрополе се разви стихия със обилни превалявания. По данни на Министерство на вътрешните работи запушеното корито на река Малки Искър е провокирало наводняване в западната част на града. Екипи на пожарните служби в Етрополе и Пирдоп са отводнили 14 адреса.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР