Водата в Черно море е с най-добри показатели от последните

...
Водата в Черно море е с най-добри показатели от последните
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: Водата в Черно море е по-чиста спрямо последните 5-6 г.

" Водата в Черно море е с най-хубави индикатори от последните 5-6 година Възползвайте се от хубавото ни море при тези ужасни жеги. " За това прикани основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев от Приморско, където почива със фамилията си, в предаването " Тази неделя " по БТВ.

Доц. Кунчев уточни, че продължава да се учудва какво съмнение имат хората към институциите, с цел да продължава да се спекулира, че водите на Черно море са нечисти. Последните изследвани проби демонстрират, че няма никакво отклоняване от микробиологичните индикатори, които се наблюдават.

Освен това специалистите следят данните и от Министерството на околната среда, откъдето удостоверяват, че няма риск за здравето на хората. " Няма никакви замърсявания - нито химични, нито радиологични. За риск от къпане въобще не може да става дума ", безапелационен бе доцент Кунчев. 

По негови думи не е неприятно, че хората подават сигнали, защото работата на институциите е точно да ги ревизират, с цел да няма подозрения.

Ако в Черно море има някакво замърсяване, то ще се дължи по-скоро, както през минали години, на проблем с пречиствателни станции, а не поради протичащото се в Украйна, заключи доцент Кунчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР