Водата с лимон сутрин обикновено е основа за всяка диета

...
Водата с лимон сутрин обикновено е основа за всяка диета
Коментари Харесай

Пиенето на топла вода с лимон - опасно за зъбите

Водата с лимон заран нормално е основа за всяка диета за детоксикация и напитка, в чието деяние звездите от шоубизнеса се кълнат, написа „ Дейли мейл “.

Въпреки че в този момент е доста съвременно да започваме деня си с чаша вода с лимон, специалисти предизвестяват, че това може да се отрази зле на зъбите ни.

Защитници на този утринен табиет настояват, че той разсънва черния дроб и оказва помощ за бързото изхвърляне на токсините, подтиква храносмилателната система, оказва помощ за намаляване и работи добре при сензитивен корем.

Но зъболекари предизвестяват, че киселинността на тази напитка може да наруши зъбния гланц и да докара до петна и обезцветяване на зъбите.

Проф. Деймиън Уалмсли – част от английската зъболекарска асоциация, твърди, че съгласно проучванията колкото по-кисела е една напитка, толкоз повече вреди на зъбите.

Специалистът предизвестява, че лимоновият сок е изключително нездравословен – и то в случай че е в композиция с топла вода.

„ Лимоновият сок има pH сред 2 и 3 и е много киселинен. Температурата на водата усилва този резултат, тъй като ерозията е по-силна при по-високи температури “, изяснява проф. Уалмсли.

Д-р Найджъл Картър също счита, че лимонът в гореща вода може да докара до зъбна ерозия.

„ Лимонът в гореща вода е добър източник на витамин С, само че може да навреди на зъбите. Проблемът е в киселинността на напитката. Ако се употребява постоянно, ще докара до омекване и изхабяване на емайла на зъбите – по-известно като зъбна ерозия “, изяснява експертът.

„ Зъболекарите виждат нарастване на случаите на дентална ерозия заради приложимост на кисели газирани питиета “, разяснява още доктор Картър.

За да се понижи резултатът на ерозия, експертът предлага да консумирате водата с лимон през сламка, с цел да не визира зъбите.

Друг съвет е да изпиваме напитката на един мирис, с цел да може киселинността да засегне зъбите за допустимо най-кратко време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР