Водата, която остава след варенето на ориза, от години се

...
Водата, която остава след варенето на ориза, от години се
Коментари Харесай

Ето защо НЕ трябва да изхвърляте оризовата вода!

Водата, която остава след варенето на ориза, от години се употребява в козметиката в азиатските страни. Но хубавият загар и хубавичко коса не са единствените резултати, които можем да реализираме. Оризовата вода има доста разнообразни приложения и ще ви помогне да се отървете от някои болести. Може да се употребява и в кухнята при подготвяне на ястия.

Водата, която остава след готвене (без сол!)

Белият ориз съдържа доста съставки, които въздействат благотворно на човешкото тяло и хубост. Затова е добре да се възползвате от него и да не го изливате незабавно след сваряването на ориза.

Оризова вода за храносмилателни болести

Оризовата вода съдържа доста минерали, които оказват помощ за справяне със болести като диария, повръщане и гадене. Достатъчно е да добавите щипка сол към чаша с оризова вода. Струва си да пиете до три чаши дневно.

Оризовата вода като естествена енергийна напитка

Чаша оризова вода може да ни обезпечи огромна доза сила. Затова си коства да я пиете 30 минути преди подготовка. Можете също по този начин да добавите мед или подправки към нея и да я пиете, когато се почувствате изтощени.

Оризовата вода в кухнята

След като сварим ориза, можем да използваме водата като основа за бульони и сосове. Можем да го прибавим, до момента в който задушаваме месото. Основното предписание е да се прибавя оризова вода там, където нормално добавяте елементарна вода. Тя ще обогати ястието с скъпи съставки.

Струва си да я добавите, изключително когато вършиме домашно приготвени сладкиши, да вземем за пример самун или пица. Ако водата не е осолена, може да я добавите към коктейл да вземем за пример.
Ето за какво дамите от Изтока в никакъв случай не изхвърлят водата при варене на ориз
Оризът е главната храна на доста страни от далечния изток. В Европа се употребява и за пълнени зелеви ролки и пълнени чушки, за приготв...
Прочети повече
Оризовата вода се характеризира с високо наличие на витамини от група В, фолиева киселина, желязо, калий, магнезий и цинк. В нея (оризовата вода) се крие тайната на красивия загар и буйната коса на азиатските дами.

Оризова вода като тоник за лице

Много е елементарно! Важно е обаче да не добавяте сол или други подправки към ориза при готвене. Най-добре е да излеете оризовата вода в съд с разпръсквач. Можете да го съхранявате в ледник за една седмица. Добре е да употребявате оризовия тоник два пъти дневно - незабавно след пробуждане заран и след измиване на лицето вечер. Оризовата вода се предлага за нечиста и комбинирана кожа. Редовно употребен като тоник за лице, придава зарево на лицето и понижава несъвършенствата.

Оризова вода за изплакване на косата

Също по този начин си коства да употребявате оризова вода, с цел да изплакнете косата си. Просто потопете косата си в топла (но не гореща) оризова вода, изчакайте 5 минути и по-късно изплакнете.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР