Водата е течност, която е много важна за здравето и

...
Водата е течност, която е много важна за здравето и
Коментари Харесай

Чаша вода преди сън ни прави по-щастливи

Водата е течност, която е доста значима за здравето и благополучието, само че доста хора подценяват постоянната хидратация. Специалистите по хранене и лекарите предлагат да се пият към 2 литра вода дневно.

В допълнение, доста от тях показват, че е потребно преди лягане да изпием чаша вода. Проучване, извършено през 2014 година демонстрира, че неналичието на вода в организма води до меланхолия, а също по този начин може да способства за доста разстройство на съня.

 вода Thinkstock

Това проучване сочи, че приемането на вода преди лягане въздейства на настроението, т.е. хората, които пият вода постоянно, са по-щастливи, по-доволни и по-спокойни.

Чашата вода преди заспиване, изключително в случай че е хладка или гореща, подтиква храносмилането и детоксикацията на тялото. Топлата вода подтиква циркулацията, оказва помощ за намаляване и способства за изхвърляне на токсините посредством изпотяване.

 вода Thinkstock

Водата преди сън обезпечава задоволително хидратация, само че също по този начин понижава болките в мускулите и стомаха.

В нея можете да добавите малко лимон, който ще обогати усета и ще набави нужния витамин С.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР