Водата е необходима за съществуването ни на планетата. Оказва се

...
Водата е необходима за съществуването ни на планетата. Оказва се
Коментари Харесай

Водата се оказа смес от две течности

Водата е нужна за съществуването ни на планетата. Оказва се обаче, че нормалната за нас течност има доста странни и даже аномални свойства и се държи друго от други течности.

Ето няколко образеца: температура на размразяване, компактност, топлоемкост, а и като цяло – над 70 свойства на водата, които я вършат по-различна от всяка друга течност. Тези свойства са предпоставки за възникването на живота подобен, какъвто го познаваме.

Предходни проучвания демонстрираха, че водородният оксид е кадърен да се намира в две течни форми с взаимна преработка. Така аморфният лед, в който молекулите на водата са ситуирани на инцидентен метод, може да одобри положението с висока и ниска компактност.

Да се ревизира тази догадка е много проблематично. Въпреки това група учени от Стокхолм съумяха да се оправят с сложната задача.

Пробивът в разбирането на свойствата на водата се случва, с помощта на съчетаването на проучвания с потреблението на рентгенови лъчи в Националната лаборатория Аргон, намираща се покрай Чикаго, а също по този начин в огромна лаборатория DESY в Хамбург.

В първия случай са били демонстрирани другите структури на течността, а във втория – динамичността на прехода.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР