Водата е необходима на всеки от нас и то всеки

...
Водата е необходима на всеки от нас и то всеки
Коментари Харесай

Колко вода трябва да пиете, за да отслабнете?

Водата е нужна на всеки от нас и то всеки ден. Особено в случаите, когато желаете да свалите килограми. Колко вода обаче би трябвало да пиете, в случай че желаете да отслабнете?
Всички сме чували, че водата подкрепя отслабването . Неслучайно множеството диети имат изискване – наред с избраната храна човек би трябвало да употребява и доста вода. От какво количество вода обаче се нуждаете, в случай че желаете да отслабнете?
Логично, водата, която съставлява към 66% от общото телесно тегло, е доста потребна в битката с килограмите. Съществуват разнообразни правила, които би трябвало да се следват, когато става дума за консумация на вода.

Имайте поради, че прекаляването с приема на вода може да докара до дисбаланс в наличието на сол в организма. Нивата на калий също биха могли да бъдат наранени. Това води до повръщане, отмалялост, гадене и главоболие.
И по този начин – какво е идеалното количество вода, което би трябвало да пиете, с цел да отслабнете?
 правилото 8x8

Най-добре е постоянно да следвате правилото 8x8 . Според него човек би трябвало да употребява всеки ден 8 чаши по 8 унции (една унция е към 240 мл вода). Това възлиза на 2 литра вода дневно – количеството, от което тялото ви се нуждае, в случай че желаете да отслабнете.

Разбира се, други фактори като килограми, спортно равнище, диета и сън също би трябвало да бъдат взети под внимание. Винаги пийте вода преди, по време и след подготовка. Дехидратацията след подготовка води до главоболие и световъртеж.

Не забравяйте също по този начин, че водата не е единствената течност, която приемате денем, ето за какво би трябвало да съобразите и това. Фрешове, сокове, чай, както и хранене с краставици, домати, праскови, дини, портокали и други  - всички тези храни и питиета са източници на вода.

 Ето един метод да разберете какъв брой вода би трябвало да пиете всеки ден, с цел да отслабнете:
Обърнете внимание на тежестта си – общото предписание е, че колкото по-тежки сте, толкоз повече вода би трябвало да пиете , с цел да отслабнете. Очевидно приемът на вода се разграничава при другите хора.

Преобразувайте тежестта си в паунди. Приблизително 1 кг е еднакъв на 2,20 паунда. Умножете тежестта си в паунди по 2/3. Това значи, че човек, тежащ 200 паунда, би трябвало да пие 133 унции вода всеки ден (200 по 2/3 = 133) или малко по-малко от 4 литра вода.

Вземете поради и своето физическо натоварване . Ако упражнявате всеки ден по 30 минути да вземем за пример, тогава би трябвало да пиете по още 350 мл вода дневно.
Основните правила за банкет на вода са: Пийте вода, даже когато не сте жадни. Усещането за жадност значи, че вашите органи изпращат сигнал към мозъка – т.е. вие към този момент сте малко обезводнени. Така че пийте вода умишлено през целия ден. Има даже мобилни приложения, които могат да ви подсещат да пиете вода на всеки час. Ако упражнявате, имате потребност от в допълнение вода. Пийте вода преди, по време и след подготовка. В случай, че чистата вода не ви е по усета , използвайте лимон, мента или цитрусови плодове, с цел да я овкусите.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР