Водата е най-ценната стока на планетата, затова е необходимо да

...
Водата е най-ценната стока на планетата, затова е необходимо да
Коментари Харесай

Компания разработи бира от отпадни води

Водата е най-ценната стока на планетата, по тази причина е належащо да се употребява спестовно. Това обръщение е взето драговолно от компания, наречена Epic Cleantec. Базираният в Сан Франциско стартъп, който предлага устойчиви системи за филтриране и преработване на вода за здания, се е обединил с пивоварната компания Devil`s Canyon Brewing Company, с цел да употребява наново отпадъчна вода за основаване на бира.

Според The Byte напитката се назовава Epic OneWater Brew и се разказва като бира в жанр Kolsch. Тя е направена от получената " сива " вода от 40-етажен жилищен комплекс в Сан Франциско. Това значи, че за изработката на тази неповторима бира са употребявани отпадни води от съдовете, пералнята и душовете. Главният изпълнителен шеф на Epic Cleantec, Аарон Тартаковски, споделя, че компанията му е желала да сътвори нещо " ангажиращо и вълнуващо ", написа Nova.

Компанията се надява, че бирата ще послужи като инструмент за показване на неизползвания капацитет на рециклираната вода. Журналист от " Гардиън ", който тества напитката, разказва усета ѝ като " прелестен, пресен и " пиещ се ", без нотки на душ или пране. Макар че това изложение явно е било на смешка, заслужава да се означи, че отпадъчните води се обработват деликатно за надзор на качеството.

Тартаковски споделя, че неговата отпадна бира може би в действителност е по-безопасна от елементарната бира заради строгия развой на тестване. " В доста случаи в пивоварните се пуска кранчето и каквато вода се получи, с такава се вари ", изяснява той. " В нашия случай имаме толкоз огромен надзор върху процеса на обработка, че в действителност успяхме да променим някои от стъпките, с цел да надградим. "

Тези, които желаят да опитат сами бирата ще бъдат разочаровани, защото продуктът е основан единствено с демонстрационна цел. Действащите разпореждания за продажба на рециклирана питейна вода са строги. Тартаковски изясни, че компанията му е тествала водата с бира Kolsch, защото тя се харесва на всички, в сравнение с крафт бирите.

Тартаковски чака повече компании да последват образеца му във връзка с превръщането на водата от душовете в нещо годно за пиянство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР