Водата е изворът на живота. Тя е напитката, от която

...
Водата е изворът на живота. Тя е напитката, от която
Коментари Харесай

8 неща, които се случват в тялото, когато пием топла вода

Водата е изворът на живота. Тя е напитката, от която по естествени механизми се нуждае тялото ни. Топлата вода обаче има още повече изгоди за организма от студената. Има доста аргументи да я пием всеки ден на гладно, когато стартираме деня си. Кои са те?

Отслабване

Чаша топла вода на гладно всяка заран форсира метаболизма, усъвършенства храносмилането и подтиква чревната перисталтика. Ако се пробвате да свалите няколко кг, пробвайте с топла вода. Ако към нея добавите и прясно изцеден сок от половинка лимон, ще постигнете още по-добри резултати.

Успокоява хремата и потиска секрецията на слузест секрет в гърлото

Натуралната топла вода е натурален асистент при болно гърло и хрема. Дори да не сте пипнали някоя вирусна зараза, слуз в дихателните пътища може да се появи по други аргументи. Топлата вода потиска образуването ѝ и успокоява лигавиците.

Срещу менструални конвулсии

Топлата вода успокоява болката и възпалението в коремната област по време на менструация. Топлината от нея релаксира коремните мускули и способства за прочистването на червата. Изстискайте малко лимон във водата за повече резултатност.

Детокс на тялото

Топлата вода подтиква извеждането на токсините от организма. Тя има свойството да прочиства пикочните пътища, червата и кожата посредством повишение на телесната температура от вътрешната страна.

Предотвратява преждевременното стареене

Още една причина да премахнете токсините от тялото си – те провокират прибързано стареене. Чрез премахването им запазвате кожата и целия си организъм здрави и млади за по-дълго.

Лекува акне и кожни проблеми

Топлата вода прочиства порите на кожата, потиска възпалението и детоксикира в дълбочина. Тя отстрани бактериите в кожата и балансира секрецията на себум.

Заздравява косата

Пиенето на топла вода рано заран на гладно прави косата по-лъскава и витална. Водата я енергизира от корена до върха. Освен това подтиква растежа.

Намалява пърхота

Добрата хидратация на организма е от голяма важност. Топлата вода хидратира скалпа и му оказва помощ да се бори против сухотата и пърхота. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР