Водата е източник на живот и енергия, затова не е

...
Водата е източник на живот и енергия, затова не е
Коментари Харесай

Защо е хубаво да пиете топла вода?

 чайник

Водата е източник на живот и сила, по тази причина не е учудващо, че човек би трябвало да пие от 6 до 8 чаши вода дневно, с цел да поддържа приемлив „ воден баланс “.

Не е загадка, че водата, налята от крана, наложително би трябвало да се свари. Процесът шупване отстранява от течността тежките метали и прочие нездравословни съставни елементи, които могат да се натрупат в тялото и да провокират болести.

Изяснихме изгодата от пиянство на вода. Сега ще научим за какво е хубаво да я варим. Но остава един недоизяснен въпрос: би трябвало ли преварената течност да се пие топла, или е добре да я оставим да се изстуди?

Отговорър на този въпрос занимавал учените от Англия, които провели проучване с 200 доброволци. Резултатите от проучването са оповестени в интернационално здравно списание, като в тях са упоменати и потребните свойства на топлата вода (които липсват в студената).

Основните аргументи, заради които е добре да пием топла вода:

Почиства кожата: учените предлагат да се пие топла вода, с цел да се избегнат проблеми с кожата. Обикновено една чаша топла вода в действителност прочиства кожата. Това изключително се предлага на хора със суха кожа и акне в студените зимни дни.

Отпуска мускулите: Топлата вода в действителност е способна да отпусне мускулите. Това е изключително потребно за дамите, които имат менструални болки.

Стимулира храносмилането: чаша топла вода на гладно заран и половин час след хранене подтиква храносмилането и разрешава да се избегнат запека, диарията, отичане и така нататък

Помага да се преборите с инфекциите: изпита чаша гореща вода на празен корем оказва помощ в пречистванетоп на пикочните пътища от всевъзможни инфекции.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР