Vodafone Германия може да бъде принуден да съкрати 1300 работни

...
Vodafone Германия може да бъде принуден да съкрати 1300 работни
Коментари Харесай

Vodafone Германия се готви да съкрати 1300 души

Vodafone Германия може да бъде заставен да редуцира 1300 работни места като част от по-широко преустрояване, ход, който основният изпълнителен шеф Филип Роге дефинира като мъчителна, само че нужна стъпка, с цел да стане главен съперник на Deutsche Telekom.

Новината, обявена за първи път от немското издание Handelsblatt, ще засегне най-вече административните и управническите функции, в случай че влезе в действие.

Роге сподели пред Handelsblatt, че съкращенията ще образуват по-широко „ рестартиране “ на компанията, като в същото време финансират упоритостите ѝ да се конкурира с Deutsche Telekom.

Vodafone сега дава работа на над 14 000 души в Германия, която е един от най-големите пазари, като към 6.3% от тези работни места на цялостен работен ден ще бъдат закрити.

Новината идва няколко седмици, откакто се появи слух, че Vodafone Group възнамерява да редуцира 1000 работни места в италианския си отдел, което съставлява съвсем 20% от работната мощ.

В края на 2022 година компанията разкри ход за редуциране на разноските, защото нейните европейски поделения бяха наранени от стопански спадове.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР