Водачките в схемата Габриела и Стефани Стоеви спечелиха титлата на

...
Водачките в схемата Габриела и Стефани Стоеви спечелиха титлата на
Коментари Харесай

Сестри Стоеви триумфираха в Глазгоу без да загубят гейм

Водачките в схемата Габриела и Стефани Стоеви завоюваха купата на двойки на мощния шампионат по бадминтон от сериите Супер 100 в Глазгоу (Шотландия) с награден фонд 75 хиляди $.

На финала българското дуо се наложи над №3 в схемата Емили Лефел и Ан Тран (Франция) с 21:16, 21:9. Така европейските шампионки завоюваха шестия си трофей за годината без да изгубят нито един гейм.

Французойките започнаха по-концентрирано и поведоха с 4:1, 5:2 и 6:3. След това сестрите от Хасково почистиха грешките и взеха осем следващи точки, с цел да поведат на почивката с 11:6. Последва ново разпределяне на Стоеви и Лефел и Тран дръпнаха с 13:12. Българките реагираха и още веднъж поеха самодейността. При 20:16 те имаха четири точки за спечелването на гейма и го затвориха с 21:16.

Вторият гейм мина напълно под диктовката на деветите в света Габриела и Стефани. На наложителната пауза те водеха с 11:5. После стигнаха до 20:9 и завоюваха купата при първата си опция.



" Играхме тактически вярно и сме щастливи, че спечелихме финала. Гордея се със сестра ми, която беше с травма, само че даде всичко от себе си ", сподели Габриела Стоева след мача.

Последното присъединяване на сестри Стоеви за сезона е на заключителния шампионат на най-хубавите в света HSBC BWF World Tour Finals 2018, който ще се организира от 12 до 16 декември в Гуанджоу, Китай, и е с награден фонд 1,5 милиона $.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР