Водачката в световната тенис-ранглиста при жените Ига Швьонтек (Полша) се

...
Водачката в световната тенис-ранглиста при жените Ига Швьонтек (Полша) се
Коментари Харесай

Швьонтек се класира на първия си 1/4-финал на трева

Водачката в международната тенис-ранглиста при дамите Ига Швьонтек (Полша) се класира за своя първи четвъртфинал на шампионат на трева, откакто отстрани швейцарката Джил Тайхман 6:3, 6:1 на шампионата в Бад Хомбург (Германия).

Швьонтек се изправи пред пет благоприятни условия за пробив, само че ги избави всичките и в борба за място на полуфиналите ще спори с Анна Блинкова, която в профил Лейла Фернандес със 7:5, 6:2.

Най-важният миг за полякинята беше в първия й сервис на първия сет, когато избави на три пъти благоприятни условия за пробив. И макар че това дълго и изтощително разиграване мина пет пъти през 40:40 и 18 разменени точки, тя удържа натиска на швейцарката и с диагонален удар изравни геймовете. След това тя на собствен ред не пропусна да вземе преднина при втората опция за пробив в петия гейм. И след 4:2 тя даде тъкмо два гейма на противничката си и завоюва за час и 20 минути.

" Мисля, че да стигна по подобен метод до първия ми четвъртфинал на трева е просто съвършено. Развълнувана съм, тъй като през днешния ден беше един прекрасен ден. Доволна съм от представянето си, всичко беше под мой надзор и това е супер ", сподели след мача Швьонтек.

На четвъртфинал отива и чаровната чехкиня Катерина Синиакова, която отстрани Евгения Родина (Русия) с 6:2, 6:4 и в идващия мач ще играе с номер 2 в схемата на шампионата Людмила Самсонова (Русия). 24-годишната италианка Лучия Брондзети също е на четвъртфинал, защото се наложи над номер 4 Маяр Шериф (Египет) с 1:6, 7:6 (2), 6:3. Италианката за първи път попада в топ 8 на шампионат от веригата WTA 250 на трева и в идващия стадий ще спори с номер 8 Варвара Грачова.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР