Водачката в световната ранглиста в тениса Ашли Барти обяви, че

...
Водачката в световната ранглиста в тениса Ашли Барти обяви, че
Коментари Харесай

Водачката в ранглистата в тениса се оттегли от турнирите до края на сезона

Водачката в международната класация в тениса Ашли Барти разгласи, че се отдръпва от всички шампионати. Австралийката няма да пази купата на финалния шампионат на Женската тенис асоциация (WTA).

Барти съобщи, че желае да се приготви по най-хубавия метод за първия шампионат от Големия шлем Australian Open. Тя уточни и карантината в Австралия като една от аргументите да се откаже от шампионатите до края на 2021 година Световната №1 не е играла от US Open насам, като се прибра в Бризбън и трябваше да стои под карантина в продължение на две седмици.

Миналия месец треньорът на Барти Крейг Тайзър съобщи, че тя може да пропусне финалите поради в Гуадалахара (Мексико). Сега обаче тенисистката изясни, че главните аргументи за почивката и подготовката за идващия сезон.

" Беше мъчно решение, само че би трябвало да дам приоритет на тялото си и възобновяване си от сезона и да се съсредоточвам върху подготовката за австралийското лято ", съобщи Барти.

През 2021 година тя завоюва пет трофеи, в това число и. Барти съобщи, че не желае да слага подготовката си под риск и поради карантината в щата Куинсланд в Австралия.

" Със сегашните провокации за пътешестване и условия за карантина, не желая да изобличавам подготовката си за януари. Пожелавам триумф на останалите тенисистки. Фокусът ми е върху австралийското лято и да направя всичко допустимо, с цел да печеля Australian Open. Нямам самообладание още веднъж да играя вкъщи. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР