Водачката в световната ранглиста в тениса Ашли Барти обяви, че ...

Водачката в световната ранглиста в тениса Ашли Барти обяви, че

Водачката в ранглистата в тениса се оттегли от турнирите до края на сезона

Водачката в глобалната класация в тениса Ашли Барти обяви, че се оттегля от всички турнири. Австралийката няма да защитава титлата на финалния турнир на Женската тенис асоциация (WTA).

Барти съобщи , че желае да се подготви по най-добрия метод за първия турнир от Големия шлем Australian Open. Тя уточни и карантината в Австралия като една от аргументите да се откаже от турнирите до края на 2021 година Световната №1 не е играла от US Open насам, като се прибра в Бризбън и трябваше да стои под карантина в протежение на две седмици.

Миналия месец треньорът на Барти Крейг Тайзър съобщи , че тя може да пропусне финалите поради в Гуадалахара (Мексико). Сега макар че тенисистката изясни , че главните аргументи за почивката и подготовката за следващия сезон." Беше мъчно решаване , само че би трябвало да дам приоритет на тялото си и възстановяването си от сезона и да се съсредоточвам върху подготовката за австралийското лято " , съобщи Барти.

През 2021 година тя спечели пет трофеи , в това число и . Барти съобщи , че не желае да слага подготовката си под риск и поради карантината в щата Куинсланд в Австралия.

" Със сегашните предизвикателства за пътешестване и условия за карантина, не желая да изобличавам подготовката си за януари. Пожелавам триумф на останалите тенисистки. Фокусът ми е върху австралийското лято и да направя всичко допустимо , с цел да печеля Australian Open. Нямам самообладание още веднъж да играя вкъщи . "

Източник: dnevnik.bg