Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек

...
Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Ига Швьонтек оцеля след драма с американка

Водачката в международната класация по тенис при дамите Ига Швьонтек мина през иглени уши, само че съумя да се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия.

Полякинята се наложи с 6:4, 3:6, 6:4 над американката Даниел Колинс в среща от втория кръг. 30-годишната Колинс, която игра край в Мелбърн преди две години, водеше с два пробива при 4:1 гейма в третия сет, само че Швьонтек сподели страхотна воля за поврат, с цел да завоюва срещата.

В третия кръг носителката на четири трофеи от шампионатите от Големия шлем ще се изправи против чехкинята Линда Носкова, която в профил друга американка - МакКартни Кеслър след 6:3, 1:6, 6:4.

Турнирът в Мелбърн завърши и за още една американка - поставената под номер 5 в схемата Джесика Пегула. Тя бе надиграна с 6:4, 6:2 от Клара Бюрел, като за французойката това е първо класиране за третия кръг на Откритото състезание на Австралия.

Играта на Бюрел бе надалеч от съвършената, само че французойката получи голяма помощ от страна на Пегула. Американката направи единствено 9 печеливши удара за целия мач, като за сметка на това позволи 31 непредизвикани неточности.

В третия кръг Бюрел ще срещне сънародничката Оушън Доден, която в профил италианката Мартина Тревизан след 6:4, 6:4.
 Жалко! Вики Томова отстъпи на Свитолина в Мелбърн
Жалко! Вики Томова отстъпи на Свитолина в Мелбърн

Българката загуби с 2-0 сета

Денят въпреки всичко не беше пагубен за американските тенисистки, откакто Слоун Стивънс съумя да откри място в третия кръг. Бившата шампионка от Откритото състезание на Съединени американски щати и полуфиналистка в Мелбърн през 2013 година се оправи с поставената под номер 14 в схемата Дария Касаткина от Русия с 4:6, 6:3, 6:3. За място на осминафиналите Стивънс ще спори с друга рускиня - Анна Калинская, която победи с 6:1, 7:5 Аранча Рус от Нидерландия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР