Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек

...
Водачката в световната ранглиста по тенис при жените Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Полша записа 2:1 успеха над Испания и се класира за четвъртфиналите на турнира за смесени отбори United cup

Водачката в международната класация по тенис при дамите Ига Швьонтек изведе отбора на Полша до победа с 2:1 над Испания в последния мач от група " А " на шампионата по тенис за смесени тимове United Cup, който се организира в Пърт и Сидни.

Успехът бе втори за поляците след този над Бразилия и по този начин те заеха първото място в група " А ", което им обезпечи класиране за четвъртфиналите. Испанците са втори с победа и загуба, само че нямат късмет да се класират за директните елиминации като един от двата най-хубави втори тима в шестте групи.

В срещата на сингъл при дамите Швьонтек записа безапелационна победа над Сара Сорибес Тормо с 6:2, 6:1, а по-късно на смесени двойки тя и Хуберт Хуркач бяха даже още по-убедителни против Сорибес Тормо и Алехандро Давидович Фокина - 6:0, 6:0 за единствено 43 минути игра.



Испанците въпреки всичко взеха почетен триумф, който пристигна в дуела на сингъл при мъжете, в който Давидович Фокина завоюва с 3:6, 6:3, 6:4 против Хуркач.

В другия ранен дуел от програмата Норвегия се наложи с 2:1 победи над Хърватия в група " F ".

Дона Векич даде преднина на хърватския отбор с триумф със 7:5, 3:6, 6:3 над Малене Хелго, само че звездата на норвежците Каспер Рууд възвърне равенството след 6:4, 6:1 над Борна Чорич.

В решителния мач на смесени двойки Рууд и Улрике Ейкери победиха с 6:2, 3:6, 10-7 Иван Додиг и Дона Векич.

Преди последния мач в групата сред Хърватия и Нидерландия лидер е отборът на " лалетата ", само че и трите състава в потока имат шансове за класиране напред.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР