Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек (Полша) продължава

...
Водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек (Полша) продължава
Коментари Харесай

Швьонтек продължава защитата на титлата си в Индиън Уелс след победа над друга бивша шампионка

Водачката в международната класация по тенис Ига Швьонтек (Полша) продължава отбраната на купата си на мощния шампионат на твърда настилка от сериите УТА 1000 в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона $.

Швьонтек се класира за четвъртия кръг след триумф над шампионката от конкуренцията през 2019 година Бианка Андрееску (Канада) с 6:3, 7:6(1), откакто навакса закъснение от 2:4 гейма във втория сет.

" В множеството мачове мисля, че се представям добре, само че има и срещи, в който играя малко безредно и не знам тъкмо какво да подхваща. За наслада това не се случва постоянно и в множеството случаи намирам вярното решение. Тя променяше ритъма доста добре и беше много мъчно. Но се веселя, че останах солидна през по-голямата част от мача и изключително във значимите моменти. Доволна съм, че открих оптималната централизация в тайбрека, което ми оказа помощ да печеля в два сета ", разяснява Швьонтек, която е в серия от 11 следващи победи след отпадането си в четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия през януари.

Полякинята ще играе за място на четвъртфиналите против британката Ема Ръдукану. Шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2021 година Ръдукану се оправи с 13-ата сложена Беатрис Адад Мая (Бразилия) с 6:1, 2:6, 6:4 и за първи път ще играе в четвърти кръг на съревнование от сериите WТА 1000.

Носителката на трофея през 2021 година Паула Бадоса (Испания) отпадна в третия кръг след проваляне от шампионката от " Уимбълдън " Елена Рибакина (Казахстан) с 3:6, 5:7.

Десетата сложена Рибакина, която през януари доближи финала на Откритото състезание на Австралия, взе първия сет със серия от четири следващи гейма, а във втората част навакса пасив от 1:3, с цел да победи. Така тя ще играе против квалификантката Варвара Грачова (Русия), която отстрани сънародничката си и номер 8 в схемата Даря Касаткина с 6:4, 6:4.

Четвъртата в схемата Онс Жабюр (Тунис) отпадна в третия кръг след проваляне от чехкинята Маркета Вондроушова с 6:7(5), 4:6. Африканката стартира мощно и поведе с 3:0 гейма с два пробива задатък, само че позволи поврат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР