Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек се класира за третия

...
Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек се класира за третия
Коментари Харесай

Ига Швьонтек не загуби сет по пътя към третия кръг на Уимбълдън

Водачката в международната класация Ига Швьонтек се класира за третия кръг на Уимбълдън. Полякинята се наложи над хърватката Петра Мартич с 6:4, 6:3.По Този начин тя продължи с удивителната си серията без загуба на 21 дуела.

23-годишната тенисистка победи в Мадрид и Рим, след което завоюва Ролан Гарос, преди да се насочи към " свещената трева " в Лондон.

Полякинята, която има пет трофеи от шампионатите от Големия шлем, само че в никакъв случай не е прекосявала четвъртфиналите в Лондон, изглеждаше удобно на тревата на Централния корт, макар че на моменти беше подложена на тестване от мощния сервис и ударите на Мартич.

Мартич, която е 85-а в международната класация, падна и се нуждаеше от лекуване след седмия гейм от първия сет, само че съумя да доиграе мача. Швьонтек направи по един пробив в края на всеки от сетовете и завърши срещата с първия си мачбол.

В идващия кръг полякинята ще играе с Юлия Путинцева (Казахстан).

В други срещи от втория кръг № 4 в схемата Елена Рибакина (Казахстан) отстрани Лаура Зигемунд (Германия) с 6:3, 3:6, 6:3,  поставената под №11 Даниел Колинс (САЩ) победи Далма Галфи (Унгария) с 6:3, 6:4, а 21-а в схемата Елина Свитолина (Украйна) реализира триумф над германката Юле Ниймайер с 6:3, 6:4. Американката Бернарда Пера реализира поврат против 23-а сложена Каролин Гарсия (Франция) с 3:6, 6:3, 6:4.
 Швьонтек: Нямам огромни упования за
Швьонтек: Нямам огромни упования за " Уимбълдън "

Ето какво сподели полякинята
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР