Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) и Онс Жабюр

...
Водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) и Онс Жабюр
Коментари Харесай

Исторически финал при жените на US Open

Водачката в международната класация Ига Швьонтек (Полша) и Онс Жабюр (Тунис) ще играят за купата на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Шампионката от " Ролан Гарос " Швьонтек отстрани на полуфиналите шестата в схемата Арина Сабаленка (Беларус) с 3:6, 6:1, 6:4, а номер 5 Жабюр се оправи доста по-лесно със 17-ата сложена Каролин Гарсия (Франция) - 6:1, 6:3.

Финалът при дамите на " Флашинг Медоус " се трансформира в исторически, защото за първи път в историята състезателка от Полша и тенисистка от Северна Африка ще спорят за трофея.

" Имаше огромна разлика в представянето в първия сет в съпоставяне със идващите два. Щастлива съм, че съумях да подвигна равнището на игра и силата. Арина доста ме затрудни. Тя сервираше солидно. Трудно беше да осъществявам този поврат в третата част. Радвам се, че го направих ", разяснява полякинята след триумфа.

Вицешампионката от " Уимбълдън " Жабюр изигра отличен мач против Гарсия и доближи до втори следващ край в шампионатите от Големия шлем. Тя не даде нито една опция за пробив на французойката. Тунизийката завоюва 83 % от точките при вкаран първи сервис (19 от 23), като взе 10 от първите 12 гейма по пътя си към триумфа за 66 минути. 

" Доволна съм от представянето си. Никога не съм серпантина да имам вяра във опциите си. Уверена съм, че ще печеля купа от Шлема. Първият сервис през днешния ден беше доста значим, тъй като тя навлиза в корта при второто подаване и се пробва незабавно да те сложи напрегнат. Щастлива съм, че се измъкнах в последния гейм (б.а. от 30:30) и не й разреших да ме пробие, тъй като в случай че беше станало 5:4, сигурно щеше да бъде стане доста комплицирано ", разяснява тунизийката.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР