Водачката в схемата Ига Швьонтек (Полша) отпадна на четвъртфиналите на

...
Водачката в схемата Ига Швьонтек (Полша) отпадна на четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Водачката в схемата Ига Швьонтек отпадна на четвъртфиналите на турнира Пан Пасифик в Токио

Водачката в схемата Ига Швьонтек (Полша) отпадна на четвъртфиналите на шампионата на твърда настилка " Пан Пасифик " в японската столица Токио с награден фонд 780 хиляди $.

Швьонтек загуби от осмата в схемата Вероника Кудерметова (Русия) с 2:6, 6:2, 4:6 и отпадна рано в първото си съревнование след на Откритото състезание на Съединени американски щати, на което беше отстранена в четвъртия кръг при започване на септември и беше изместена от върха на класацията на УТА от Арина Сабаленка (Беларус).

След разменено превъзходство в първите два сета 22-годишната полякиня подари ранен пробив на съперническата си за 1:2 в третата част с двойка неточност и до края рускинята задържа преимуществото си, с цел да прекъсне серия от четири следващи загуби от съперничката без извоюван сет.

" Нямах някаква нова специфична тактичност. Просто се пробвах да остана уверена, че мога да печеля против нея и това се случи. Много съм щастлива, че съумях да обърна наклонността и да запиша тази победа против Ага ", разяснява рускинята.

Така за място на финала Кудерметова ще играе против сънародничката си Анастасия Павлюченкова, която надви над друга рускиня Екатерина Александрова с 6:2, 7:5 и доближи до първия си полуфинал в Тура след финала на " Ролан Гарос " през 2021 година.

Павлюченкова, двукратна вицешампионка в Токио през 2017 и 2019 година, претърпя интервенция на коляното през предишния сезон, само че през актуалната акция последователно възстановява формата си.

Втората в схемата Джесика Пегула също продължава на полуфиналите след безапелационна победа над номер 6 Даря Касаткина (Русия) с 6:1, 6:0.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР