Водачката в схемата Ига Швьонтек и поставената под №3 Елена

...
Водачката в схемата Ига Швьонтек и поставената под №3 Елена
Коментари Харесай

Ига Швьонтек и Елена Рибакина ще играят за титлата в Доха

Водачката в схемата Ига Швьонтек и поставената под №3 Елена Рибакина се класираха за финала на шампионата по тенис на твърда настилка в Доха, Катар с награден фонд от 3,2 милиона $.

В единствената среща от полуфиналите, която се изигра, състезаващата се за Казахстан Рибакина победи рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:2, 6:4 за тъкмо 90 минути игра.

Бившата шампионка от " Уимбълдън " можеше да запише и още по-убедителен триумф, откакто във втория сет водеше с 5:1 гейма, само че в края на мача позволи да загуби подаването си за първи път, а в Павлюченкова имаше и точка за втори брейк и 5:5, само че я пропусна.

Срещата започва равностойно, като в първите минути двете тенисистки взимаха подаванията си. При 2:2 гейма обаче Рибакина съумя да завоюва шест поредни, както и девет от общо 10 последвали, с цел да си обезпечи големия задатък в мача.

На финала Рибакина ще играе с шампионката от последните два сезона в Доха Ига Швьонтек. Полякинята, която е лидерка в международната класация, доближи до финала без игра, защото противничката ѝ в полуфиналите Каролина Плишкова не излезе на корта. Чехкинята, която два пъти е печелила купата в Доха, реализира девет победи в предходните 10 дни и избра да не излиза на корта поради изтощеност.



Ако Швьонтек завоюва финала в събота, ще стане първата тенисистка, която печели три поредни трофеи от една и съща конкуренция от календара на Женската тенис асоциация от Серина Уилямс насам, която го стори в интервала 2013-2015 година в Маями.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР