Водачката в основната схема при жените на Откритото първенство на

...
Водачката в основната схема при жените на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Казахстанка изхвърли световната №1 в тениса от Australian Open

Водачката в главната скица при дамите на Откритото състезание на Австралия по тенис Ига Швьонтек (Полша) завърши присъединяване си, откакто беше отстранена от 22-годишната Елена Рибакина в два сета - 6:4, 6:4. Срещата продължи час и половина, а Рибакина за първи път в кариерата си ще играе на четвъртфинал в Мелбърн. Рибакина е родена в Москва, само че играе за Кадзахстан от 2018-а година насам, когато тази някогашна руска република й направи финансова оферта против подкрепяне на кариерата й.

В момента номер 25 в ранглистата на WTA, тя не трябва да бъде подценявана след купата си на Уимбълдън. И през днешния ден сподели отличен сервис и доста постоянна игра от крайната линия. Но защото предишния юли шампионатът на Ол Ингланд Клъб не донесе точки на състезателите, то купата на Рибакина действително не беше осребрена в ранглистата.

Тя вкара 6 аса и превъзхождаше 21-годишната полякина с 24-15 при уинърите. Но преди мача Швьонтек изглеждаше любимка и поради преобладаващите си победи до този миг, като тя беше изгубила едвам 15 гейма в три мача. Но през днешния ден не сподели най-хубавото от себе си, от което се възползва съперничката й. Срещата стартира с пробив на подаването на лидерката в класацията на WTA, която го върна за 2:2. Но последва още един пробив при 4:3, който дефинира и спечелилия в първия сет. Имаше сервиси на Рибакина със скорост 183 км/ч, както и рискови бекхенди, с които полякинята не се оправи.

Във втория сет полската тенисистка изглеждаше тъкмо като най-хубавото от себе си и поведе с 3:0. Но пробивът, който направи първоначално, беше върнат и резултатът продължи 3:3. След това съвсем безгрешната игра на Рибакина за 4:5 й разреши да измъкне частта от трети опит при третата точка за брейк, след което пък при свое подаване затвори мача на нула.

В идващия кръг казахстанката Рибакина ще се изправи против латвийката Елена Остапенко, която също сподели здрави нерви и физическа мощност и отстрани Коко Гоф (САЩ) със 7:5, 6:3. За час и 34 минути 17-ата в схемата на шампионата Остапенко сподели забележителна физическа форма. Тя се бори като див звяр в дългия седми гейм, където избави три брейк-бола, а по-късно проби и подаването на американката за 7:5. Остапенко беше безмилостна на финала на втория сет на първо време осъществила пробив за 5:3. А при своето подаване, пускайки мощен форхенд надолу по линията, докара нещата до мачпойнт. След това с диагонален форхенд-уинър не остави никакъв късмет на Гоф.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР