Водачката в основната схема при жените на Australian Open приключи

...
Водачката в основната схема при жените на Australian Open приключи
Коментари Харесай

Рибакина изхвърли Швьонтек, а Остапенко – Гоф

Водачката в главната скица при дамите на Australian Open завърши присъединяване си в шампионата. Тя беше отстранена от 22-годишната Елена Рибакина в два сета – 6-4, 6-4.

Шампионката от Уимбълдън за първи път в кариерата си ще играе на четвъртфинал в Мелбърн. Тя стана и първата представителка на Казахстан, стигнала до тази фаза. Родената в Москва тенисистка вкара 6 аса и записа 24 уинъра, при 15 за Швьонтек. „. Следващият път ще се опитам да съм по-спокойна “, сподели Швьонтек.

В идващия кръг Рибакина ще се изправи против латвийката Елена Остапенко. Тя отстрани Коко Гоф след 7-5, 6-3. 17-ата в схемата Остапенко сподели забележителна физическа форма и обърна нещата в своя изгода в дългия седми гейм на първия сет. Тогава тя избави три точки за пробив. После при 6-5 проби Гоф. Във втория сет тя проби американката при 4-3 и затвори мача след час и половина на корта. Общо Остапенко избави 7 от 8-те точки за пробив пред Гоф.

Джесика Пегула – третата сложена в схемата – се оправи с Барбора Крейчикова след 7-5, 6-2. Пегула остава най-високо поставената оцелява състезателка в Australian Open.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР