Водачите, спипани пияни или дрогирани от КАТ, да ходят на

...
Водачите, спипани пияни или дрогирани от КАТ, да ходят на
Коментари Харесай

Подлагат пияните шофьори на програма Шок и ужас

Водачите, хванати пияни или дрогирани от КАТ, да вървят на наложителни срещи с потърпевшите в произшествия и близки на починали на пътя. Това предложение за смяна да залегне в един от трите нормативни акта за водачите след разкомплектоването на Закона за придвижване по пътищата, упорстват от Асоциацията на потърпевши при произшествия.  " Такава спомагателна глоба има от години в доста страни от Европа, както и в Америка ", изясни пред " Телеграф " ръководителят на асоциацията Владимир Тодоров.

До дни се чака законите за водачите да бъдат качени за публично разискване. Всички заинтригувани страни ще имат време от към месец, в който да дадат предложенията си за спомагателни текстове в тях.

" В този интервал ще желаяме да се вкарат така наречен " Уикенд курсове ", посочи Тодоров. При провеждането им ще има беседи с психолози, както и другите начинания със специфична методика, наричани в чужбина " Шок и смут ". Водачите, хванати пияни или дрогирани на пътя, ще гледат по обвързване стряскащи видеоматериали от злокобни произшествия с жертви и ранени. " Освен това ще се провеждат срещи с хора, изгубили близки в произшествия на пътя, както и с потърпевши при конфликти сред коли ", сподели Владимир Тодоров.

Курсът няма да приключва с изпит, а задачата му ще е да покаже на нарушителя до какво може да докара държанието му, в случай че се повтори. Ще влияем на душeвността. В чужбина има голям резултат ", убеден е ръководителят на Асоциацията на потърпевшите при произшествия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР