Водачите обаче няма да бъдат допускани и до технически преглед,

...
Водачите обаче няма да бъдат допускани и до технически преглед,
Коментари Харесай

Глобата Е Нищо! Нова Голяма Брадва За Автомобилите Без Винетки!

Водачите обаче няма да бъдат допускани и до механически обзор, в случай че не са платили винетна такса.

Измененията целят по-ефективно събиране на таксите и надграждане на сегашния режим, изясни преди два дни депутатът Станислав Иванов. По думите му е планувано, в случай че измененията бъдат признати, те да стартират да действат още от следващата година.

" За водачите няма нищо да се промени, просто затягаме малко контрола във връзка с събирането на пътните такси, преди да изоставен границата. Това е нещо извънредно значимо, което би трябвало да знаят всички ползватели на пътната мрежа в България. А точно - в случай че имат неизплатени такси към АПИ, тези такси ще им се наложи да ги платят. Когато една кола отиде на гранично контролно-пропускателния пункт, там ще се ревизира дали има такива отговорности.

Ако има такива отговорности, тези отговорности ще му бъдат взети. Има право и да апелира, в случай че желае, само че няма да може да напусне страната. Това е нещо извънредно значимо, което се вкарва за първи в нашата страна, тъй като досега електронните фишове на КАТ се апелират или не се заплащат и камионите, или колите могат да изоставен страната. Това нещо към този момент няма да е допустимо, с помощта на тази система, която се вкарва. Ще има много съществени промени в Агенция " Митници ", Гранична полиция, КАТ, Изпълнителната организация. Но те целят да се събират таксите от длъжниците ", изясни Иванов.

" Когато водач реши да минава граница и да напусне страната, тогава ще се направи тази инспекция. Дори имаме концепция, в началото, когато стартира тази система да работи, да се прави тази инспекция малко преди самото граничния пункт, с цел да може да се знае кой е безупречен и кой не е. И тези, които не са, да могат да отидат и да си заплатят таксата, а не да се натрупат колони коли на границата ", посочи депутатът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР