Водачите на “Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев дадоха

...
Водачите на “Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев дадоха
Коментари Харесай

ПП няма да води преговори с ГЕРБ за правителство

Водачите на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков и Асен Василев дадоха брифинг в Българска телеграфна агенция, на който споделиха политическите си проекти и парламентарни цели. Те дадоха отговор на предлагането на ГЕРБ за сформиране на евроатлантическо държавно управление.

“Продължаваме  Промяната ” (ПП) ще бъде градивна съпротива на кабинет на ГЕРБ, съобщи Асен Василев. Той акцентира, че над половин милион гласоподаватели са подкрепили групировката на вота с ясното обръщение, че “няма да влезем в коалиция на кражбата ”. Няма да пречим на сформирането на кабинет, увери Василев.

 Но беше безапелационен, че Политическа партия няма да взе участие в договаряния за държавно управление с мандат на ГЕРБ-СДС. Той още веднъж повтори, че обещанието им да не влизат в коалиция с Бойко Борисов би трябвало да бъде спазено. Ако се стигне до мандат на друга групировка, в това число и тяхната, ще се проведат вътрешнопартийни разисквания, след които ще се вземе решение.

Не би било добре за България да има предварителни избори, посочи Асен Василев на конференция в Националния пресксклуб на Българска телеграфна агенция. Двамата съпредседатели – Кирил Петков и Асен Василев, обявиха, че няма да подават оставка, поради това, че са втора политическа мощ.

Кирил Петков разяснява и необятно обсъжданата догадка за допустима поддръжка за експертно държавно управление с евроатлантическа ориентировка – с герберски мандат. “Нашата формулировка за евроатлантическо държавно управление е държавно управление без корупция ”, уточни той, като по този начин удостовери, че поддръжка за кабинет на Борисов няма да има при никакви условия. “Не е редно да се подменя вотът на гласоподавателите посредством политически структури ”, добави той.

Петков изброи политики, които биха подкрепили – минимална работна заплата, политика по приходите, облекченията за деца. Това, по думите му, значи градивна съпротива.

Асен Василев в отговор на въпрос на Българска телеграфна агенция сподели, че няма да отидат на диалог с ГЕРБ, а в случай че получат втори мандат, ще има първо съвещание и по-късно ще бъде оповестено решението им. Надяваме се ГЕРБ да съумеят да сформират кабинет, те са опитни, както споделят, уточни Василев.

Василев акцентира, че върху ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и “Възраждане ” пада отговорността за ново ръководство, откакто смъкнаха предното в предишния парламент. По думите му, Политическа партия няма да поддържа актуалното служебно държавно управление да продължи да работи като постоянно, защото счита за “странно ” държанието на редица служебни министри – да вземем за пример, енергийния – и има въпроси към тях. В Политическа партия не гледат с положително око и на хипотезите за експертен, технократски и други модели за ръководство. “Това са завоалирани обединения ”, включи се Петков.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР