Водачите на листите на ГЕРБ и БСП Мария Габриел и

...
Водачите на листите на ГЕРБ и БСП Мария Габриел и
Коментари Харесай

Габриел срещу Йончева за вота на българите за Европейски парламент

Водачите на листите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия Мария Габриел и Елена Йончева влязоха в открит спор за целите и бъдещото на България като част от Европейския съюз пред „ Нова телевизия “. Вътрешнополитическото говорене не надви в диалога сред двете, като бяха наранени главните тематики и въпроси, които не престават да са водещи за България и Европа.

Йончева разгласи, че нейната борба е обвързвана с битката против корупцията. „ За страдание, борбата в България не е задоволителна – тя би трябвало да се изнесе в Брюксел. За 12 години в Европейски Съюз в България са налети милиарди, само че ние не усещаме доближаване към Съюза. В България бедността се усилва. В последния отчет на Европейска комисия 40% от българите живеят на ръба на общественото изключване “, разяснява Елена Йончева. На отсрещната страна Мария Габриел разясни, че работата и ще бъде в отбрана на националния интерес и възстановяване на имиджа на страната. „ Две качества ме отличават – дипломация и неотстъпчивост “, изясни тя и добави, че не е прекъсвала връзката с хората през последните 10 години.

Според Мария Габриел е значимо в Европейския парламент да не се позволяват популистки и антиевропейски обединения. „ Злоупотреби има на всички места. Нарушителите заплащат, а не българските жители. За мен основната дума е прозрачността, която би трябвало да бъде и по електронен път “, изясни Габриел и даде образец с това, че в случай че е била внедрена преди години осведомителна система за наблюдения на еврофондовете, в този момент казусът с къщите за посетители и еврофинансирането им няма да съществува.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР