Водачи на превозните средства на компаниите за споделено пътуване Uber

...
Водачи на превозните средства на компаниите за споделено пътуване Uber
Коментари Харесай

Шофьорите на Uber и Lyft стачкуват, защото компаниите не ги водят като свои служители

Водачи на транспортните средства на фирмите за споделено пътешестване Uber и Lyft възнамеряват да стачкуват в редица градове.

Очаква се такива дейности да има в огромни американски градове в Съединени американски щати, както и в елементи от Англия, Австралия и Южна Америка, написа CNN. Шофьорите споделят, че желаят да изпратят известие до Uber и неговите съперници. Те желаят приходи, отговарящи на заетостта им, сигурност на работното място.

На някои места протестът ще продължи през целия ден, а на други единствено 12 часа, като ще има шествия. Организатор e " Rideshare Drivers United " - група, която се застъпва за правата на чиновниците.

Реалните условия в фирмите за споделено пътешестване се разграничават от условията на уредниците. Те желаят 10 % комисионна от всеки курс, въвеждане на минимално почасово заплащане, изясненост при деактивиране на несъмнено повикване.

Uber и Lyft са построили бизнеса си на гърба на водачите. Двете компании обаче настояват, че техните водачи са самостоятелни реализатори. Това значи, че те не могат да имат несъмнено минимално заплащане, възнаграждение за ексклузивен труд, обезщетение, заплатен отпуск. И двата оператора са декларирали, че техният бизнес ще бъде неподходящо повлиян, в случай че водачите биват класифицирани като чиновници, а не като реализатори.

Стана ясно, че Uber заплаща по 9,21 $ на час на своите водачи. Няма данни какъв брой взимат сътрудниците им от Lyft. Въпреки че двете компании са съперници, водачите им сплотяват напъните си, с цел да реализиран своите претенции.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР