Водачът в световната ранглиста Яник Синер (Италия) се класира за

...
Водачът в световната ранглиста Яник Синер (Италия) се класира за
Коментари Харесай

Яник Синер се класира за четвъртфиналите в Пекин след нов обрат

Водачът в международната класация Яник Синер (Италия) се класира за четвъртфиналите на шампионата от сериите АТП 500 на твърда настилка в Пекин (Китай) с награден фонд от 3.9 милиона $.

Той се наложи във втория кръг над руснака Роман Сафиулин след поврат с 3:6, 6:2, 6:3 за два часа и 22 минути игра.

Италианецът изостана с 0:3 и 2:5 в първия сет преди да го загуби с 3:6. Във втората част той усъвършенства играта си и с два пробива стигна до 6:2, с цел да изравни резултата в сетовете. Началото на третия бе положително за Яник Синер, който взе задатък от 3:0 и го задържа до победното 6:3 при втория си мачбол. Така шампионът от Australian Open и US Open реализира втора поредна победа в шампионата след изгубен първи сет, като направи това и в откриващия си мач против чилиеца Николас Джари.

По време на мача стана ясно, че Световната антидопингова организация е обжалвала пред Спортния трибунал решението на самостоятелен арбитражен съд да оправдае италианския тенисист, откакто е дал два позитивни допинг теста.

Съперник на Синер на четвъртфиналите ще бъде Иржи Лехечка (Чехия), който в профил испанеца Роберто Баутиста-Агут също след поврат с 3:6, 6:2, 6:1. Двубоят продължи час и 42 минути.

Място измежду най-хубавите осем в шампионата откри и сънародникът на Синер - Флавио Коболи. Той надигра във втория кръг Павел Котов от Русия с 6:4, 6:4 и чака съперника си от срещата сред третия подложен Даниил Медведев (Русия) и французина Адриан Манарино, която следва по-късно през днешния ден.
 Световната антидопингова организация продължава да упорства за наказване на международния №1
Световната антидопингова организация продължава да упорства за наказване на международния №1

Подаде тъжба до Спортния трибунал в Лозана
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР