Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович постигна победа

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович постигна победа
Коментари Харесай

Новак Джокович с чиста победа в своя мач №350 в Големия шлем

Водачът в международната класация по тенис Новак Джокович реализира победа с 6:3, 6:2, 6:4 над уругваеца Пабло Куевас и се класира за третия кръг на Откритото състезание на Франция по тенис.

За сърбина това бе мач номер 350 в шампионатите от "Големия шлем ", само че макар безапелационния резултат, той срещна сериозен отпор от представителя на Южна Америка.

Първият пробив в мача пристигна на сметката на Куевас в третия гейм на мача, само че още в идващия Джокович изравни за 2:2. 17-кратният първенец в "Шлема " направи нов пробив в осмия гейм за 5:3, а в идващия, с който затвори първата част, трябваше да избавя три поредни брейкбола при 0:40.

Най-лесна за Джокович бе втората част на мача, която той завоюва с 6:2 за единствено половин час.

В третия сет Куевас сподели най-вече битка, въпреки и още в самото начало да позволи пробив. Уругваецът имаше две благоприятни условия да го върне във втория гейм и още две в четвъртия гейм, само че не съумя да го направи и в последна сметка Джокович приключи мача след 6:4 и общо 2:08 часа игра.

За място на осминафиналите Джокович ще играе с литовеца Рикардас Беранкис, който победи със 7:5, 2:6, 7:6(4), 6:0 австралиеца Джеймс Дъкуорт.

За третия кръг се класира и италианецът Марко Чекинато, който победи с 6:4, 6:1, 3:6, 6:1 различен австралиец - поставения под номер 21 в схемата Алекс де Минор. Следващият противник на Чекинато е 19-годишният му съотечественик Лоренцо Музети, победил със 7:5, 6:3, 6:2 японеца Йошихито Нишиока.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР