Водачът в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас (Испания) се

...
Водачът в световната ранглиста по тенис Карлос Алкарас (Испания) се
Коментари Харесай

Алкарас продължава напред в Маями

Водачът в международната класация по тенис Карлос Алкарас (Испания) се класира за четвъртия кръг на шампионата на твърда настилка от сериите " Мастърс " в Маями (САЩ) с награден фонд 8,8 милиона $.

Алкарас продължи отбраната на купата си с триумф над сърбана Душан Лайович с 6:0, 7:6(5) за 91 минути и резервира очаквания за така наречен " Съншайн дабъл ", откакто по-рано през месеца победи на другия " Мастърс " в Съединени американски щати в Индиън Уелс.

Испанецът записа 27 печеливши удара против едвам 8 на противника, а във втория сет в началото пропиля задатък от 5:3 гейма, а в тайбрека дръпна с 6:2, само че съумя да затвори мача едвам при четвъртия си мачбол.

" Чувствам се бърз на корта, движа се доста добре. Щастлива съм от вариативността, с която играя. Използвам доста разнообразни удари и нещата се получават. Наслаждавам се на всяка секунда тук ", разяснява испанецът, който записа 16-а победа в 17 мача през сезона.

19-годишният Алкарас ще търси място на четвъртфиналите против представителя на домакините Томи Пол, който за първи път доближи до тази фаза на шампионата след 6:3, 7:5 над различен испанец Алехандро Давидович Фокина.

Миналогодишният финалист и номер 3 в схемата Каспер Рууд (Норвегия) отпадна разочароващо в третия кръг след проваляне от Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) с 6:3, 4:6, 4:6 в нервозен мач, в който и двамата направиха по над 30 непредизвикани неточности.

Рууд, четвърти в класацията на АТП, пропиля ранен пробив задатък в третия сет, като осъществя едвам 2 от 15 благоприятни условия за брейк в мача, а Ван де Зандсхулп осъществя поврат и стигна до първата си победа над състезател от топ 5.

Следващият противник на нидерландеца, подложен под номер 26, ще бъде Емил Руусувуори (Финландия), който в профил участващия с " уайлд кард " Таро Даниел (Бразилия) с 6:3, 7:6(3).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР