Водачът в световната ранглиста Новак Джокович е готов да преразгледа

...
Водачът в световната ранглиста Новак Джокович е готов да преразгледа
Коментари Харесай

Джокович е готов да преразгледа позицията си за ваксината срещу COVID-19

Водачът в международната класация Новак Джокович е подготвен да преразгледа позицията си против възможна наложителна имунизация за ковид. Ваксина против Ковид-19 към момента няма, само че сърбинът преди дни съобщи, че е срещу потреблението й, когато тя бъде открита.

" Лично аз съм срещу имунизацията против COVID-19, с цел да можеш да пътуваш. Но в случай че тя стане наложителна, ще би трябвало да взема решение дали да приема, или не. Сега мисля по този начин, само че не знам дали няма да се промени. Все отново това ще окаже въздействие върху специалността ми ", разяснява белградчанинът.

" Не считам, че е вярно да задължаваш някого да употребява ваксина. Имам право на мнение и го показах ", добави той.

Джокович и брачната половинка му Йелена водят здравословен метод на живот и употребяват натурални способи за лекуване, което е предиздвикало тенисиста " да се почувства комплициран " от концепцията за наложителна имунизация.

" Не съм специалист, само че желая да желая да имам опцията да предпочитам кое е най-хубавото за моето тяло. Но аз съм отворен и ще продължа да проучвам тематиката, тъй като е значима и ще засегне всички нас ", сподели сърбинът.

Джокович завоюва 17-ата си купа от Големия шлем на Откритото състезание на Австралия при започване на февруари, а в края на същия месец победи и на шампионата в Дубай, след което сезонът беше спрян поради пандемията от ковид.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР