Водачът в световната ранглиста и шесткратен шампион Новак Джокович се

...
Водачът в световната ранглиста и шесткратен шампион Новак Джокович се
Коментари Харесай

Новак Джокович ще играе за трофея от финалите на АТР

Водачът в международната класация и шесткратен първенец Новак Джокович се класира за финала на Финалния шампионат на Асоциацията на тенисистите експерти (АТП) в Торино (Италия) с награден фонд 15 милиона $. В конкуренцията вземат участие единствено най-хубавите осем в мъжкия тенис през годината.

Сърбинът победи на полуфиналите номер 2 в света Карлос Алкарас (Испания) с 6:3, 6:2 за единствено 89 минути на корта. Така той записа трети триумф против Алкарас в четири дуела през този сезон.

36-годишният Джокович взе подаването на испанеца в осмия гейм по пътя си към триумфа в първия сет, а във втората част стигна до нови два пробива и без проблеми затвори дуела с втория си мачбол.

На финала номер 1 в света Джокович ще играе против представителя на домакините Яник Синер, който по-рано през днешния ден в другия полуфинал надви над Даниил Медведев (Русия) с 6:3, 6:7(4), 6:1 за 2:29 часа.

Утре сърбинът ще спори за рекорден седми трофей от Финалите на АТП в кариерата си. Той загуби последния си мач против Синер в груповата фаза в Торино с 5:7, 7:6(5), 6:7(2) и в този момент ще търси реванш.
 Синер стигна до разногласието за купата на финалите на АТП
Синер стигна до разногласието за купата на финалите на АТП

Италианецът изхвърли Медведев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР