Водачът в схемата Новак Джокович спечели титлата на турнира на

...
Водачът в схемата Новак Джокович спечели титлата на турнира на
Коментари Харесай

Новак Джокович триумфира с титлата турнира по тенис в Аделаида

Водачът в схемата Новак Джокович завоюва купата на шампионата на твърди кортове в Аделаида (Австралия) с награден фонд 642 735 $.

Сърбинът избави мачбол при успеха си на финала над Себастиан Корда (САЩ) с 6:7(8), 7:6(3), 6:4 за 3:11 часа.

Ден откакто победи Даниил Медведев на полуфинала, макар че получи травма на бедрото, Джокович се движеше свободно на корта, само че беше притиснат мощно от Корда в първите два сета на дуела.

Американецът направи пробив за 5:4 в първия сет и имаше 40:0 на сервис, когато Джокович отвърна на удара, с цел да изравни резултата. Но международният номер пет беше догонващ в тайбрека, а след 8:8 Корда взе две следващи точки и поведе.

Раздразненият Джокович изкрещя и изгони двама членове от щаба си от местата им край корта преди втория сет, в който той разреши на Корда да господства в разиграванията.

Но с почитателите зад него при завръщането му в Австралия Джокович увеличи играта си, избави мачбол в 12-ия гейм, преди да завоюва тайбрека със 7:3 и да изравни резултата.

Сърбинът водеше с 5:4 във финалния сет и и затвори дуела с пробив.

Джокович ще се бори за 10-а купа на Откритото състезание на Австралия от 16 до 29 януари, с цел да се изравни с огромния си противник Рафаел Надал с 22 трофея от Големия шлем.
 Джокович се разправи с Медведев и се класира на финала в Аделаида
Джокович се разправи с Медведев и се класира на финала в Аделаида

Сърбинът реализира лесна победа с 6:3, 6:4
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР