Водачът в схемата Карлос Алкарас се класира за осминафиналите на

...
Водачът в схемата Карлос Алкарас се класира за осминафиналите на
Коментари Харесай

Алкарас срази Монфис в зрелищен мач в Маями пред погледа на Неймар, Бътлър и дел Потро

Водачът в схемата Карлос Алкарас се класира за осминафиналите на тенис шампионата от сериите " Мастърс " в Маями (САЩ) с награден фонд от 8,9 милиона $.

20-годишният испанец се оправи със съпротивата на французина Гаел Монфис с 6:2, 6:4 за час и 15 минути игра

„ Той е страховит спортист. Достига съвсем всяка топка “, сподели с усмивка 37-годишният парижанин след едно от отиграванията на противника.

Срещата бе изгледана онлайн от спортни звезди като баскетболиста Джими Бътлър и бразилския футболист Неймар, както и от някогашния първенец от Големия шлем Хуан Мартин дел Потро.

„ Трудно е да останеш съсредоточен върху мача, като играеш пред такива митове. Страхотно е за мен. Опитвам се да покажа страховит тенис, да ги направя щастливи, да ги накарам да се насладят на моята игра ", разяснява Алкарас след мача.



Шампионът от 2022 година ще играе против Лоренцо Музети, отстранил 16-ия в схемата Бен Шелтън (САЩ) с 6:4, 7:6(5).

23-ия подложен италианец в профил последния представител на домакините, изигравайки един от най-хубавите мачове в кариерата си. Музети изоставаше с 3-0 и 4-1 във втория сет, само че съумя да отстрани своя конкурент и да си обезпечи четвърти мач с Карлос Алкарас.

Резултатът в срещите посред им е 2:1 победи в интерес на испанеца. Италианецът не взе сет в нито един от дуелите им през 2023 година на Ролан Гарос и Мадрид. Победителят от тази среща ще играе против Григор Димитров или Хуберт Хуркач.



„ Винаги е хубаво предизвикателство да играя с Карлос. Той е напред в резултата, тъй че се надявам, че мога да печеля този път. Наистина чакам с неспокойствие да играя против него. Карлос е страховит човек и състезател. За мен той е ентусиазъм, тъй че се надявам да мога да дам най-хубавото от себе си и да се опитам да печеля този мач ", съобщи Музети.



Той играе на първия си шампионат към този момент като татко. Музети и приятелката му Вероника приветстваха раждането на първото си дете, сина Лудовико, на 15 март.

" Това беше най-голямата ми победа. Нищо не може да се съпостави с раждането на Лудовико ", сподели италианецът, откакто победи Шелтън в Маями.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР