Водачът в ранглистата на АТР и защитаващ титлата си Новак

...
Водачът в ранглистата на АТР и защитаващ титлата си Новак
Коментари Харесай

Новак Джокович стартира безпроблемно на Ролан Гарос

Водачът в ранглистата на АТР и защитаващ купата си Новак Джокович преодоля елементарно японеца Йошихито Нишиока с 6:3, 6:1, 6:0 и се класира елементарно за втория кръг на Откритото състезание на Франция по тенис. Джокович показва убеденост на старта на шампионата, в който ще се опита да изравни достижението от 21 трофеи от Големия шлем.

Сърбинът, който в неделя навърши 35 години, се нуждаеше от по-малко от два часа, с цел да победи японския представител, който е номер 99 в ранглистата и играе своя първи шампионат от Шлема откакто пропусна Откритото състезание на Австралия.

Свеж след извоюваната купа в Рим, където не даде и сет на съперниците си, първенецът от предходната година проби подаването на Нишиока при 4:2. След това можеше да направи още един пробив, като при 5:2 в своя изгода имаше сет-пойнт. Но опита прекомерно рискови осъществявания, може би с цел да си завоюва частта при идващото свое подаване.

Джокович нямаше никакви проблеми в идващите два сета, в които разреши на японеца да завоюва единствено един гейм.

Следващият му противник ще пристигна от срещата сред Федерико Кориа (Аржентина) и 25-годишния словак Алекс Молчан, който е номер 38 в ранглистата на АТР.

Трудно ми беше да се приспособявам в първия сет, тъй като Нишиока е доста бърз състезател. Първият сет беше в действителност сложен и разликите бяха минимални, само че във втория и в третия нямах проблеми. Гледам напред в шампионата. В последните седмици поиграх на клей и се усещам добре на тези кортове. Спомените от предходната година са доста пресни в главата ми, съобщи Джокович след мача. Той пропусна Откритото състезание на Австралия при започване на годината поради отхвърли да се имунизира против КОВИД-19.

Мартон Фучович (Унгария) също минава във втория кръг на Ролан Гарос след триумф над Джефри Бланканьо (Франция) с 6:2, 6:4, 6:4. В три сета напред отива и Микаел Имер (Швеция), който на обичаната си клей-настилка преодоля Джеймс Дъкуърт (Австралия) с 6:2, 6:4, 6:2.

Брандън Накашима (САЩ) в профил Камил Майхшак (Полша) мъчно в пет сета с 6:4, 2:6, 4:6, 7:6 (8), 6:2.
 Лек спад за Гришо в ранглистата
Лек спад за Гришо в ранглистата

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР