Водачът в основната схема на турнира по тенис за мъже

...
Водачът в основната схема на турнира по тенис за мъже
Коментари Харесай

Водачът в основната схема на турнира по тенис в Доха Андрей Рубльов отпадна на четвъртфинал

Водачът в главната скица на шампионата по тенис за мъже в Доха (Катар) – руснакът Андрей Рубльов изненадващо отпадна още на четвъртфинал. Той беше надвит от чеха Якуб Меншик с 4:6, 6:7 (6:8).

26-годишният Рубльов е на 5-о място в ранглистата на АТР, а досега е спечелил 15 шампионата в кариерата си. На шампионатите от Големия шлем обаче не е минавал над четвъртфинал. Победителят Меншик е на 18 години и се намира на 116-о място в ранглистата. Турнирът в Доха е в категорията ATP 250, мачовете се играят на твърда настилка и наградният фонд е към 1,4 милиона $. Миналата година успеха беше също за руснак – Даниил Медведев, който се отхвърли от присъединяване през настоящото издание.

С днешната си победа Меншик стана най-младият тенисист, който побеждава състезател от топ 5 след Карлос Алкарас през 2021-а година на Откритото състезание на Съединени американски щати. В предходния стадий той в профил Анди Мъри (Великобритания) в най-дългата среща в историята на шампионата – три часа и 23 минути.

Днес против надалеч по-опитния руснак той се защитаваше нападателно и пламенно и в сериозните моменти се измъкна със забележителна рутина. При шест разкрили се благоприятни условия за пробив той не разреши на Рубльов да осъществя нито една.

На полуфинала Меншик ще се срещне Гаел Монфис, който взе участие в шампионата с уайлд-карт. Монфис се наложи над сънародника си Юго Юмбер – номер 3 в схемата, с 6:2, 6:4.

Още един руснак отива на полуфинал и това е Карен Хачанов, който е №2 в схемата на шампионата и към този момент е любимец за крайния триумф. Хачанов трябваше да играе единствено три гейма и да поведе с 3:0 против финландеца Емил Русуувуори (Финландия). Скандинавският тенисист почувства болежка в крайници и след консултация с лекарите и с щаба си, избра да напусне корта. Негов противник ще бъде австралийският представител Алексей Попирин, който се наложи над Александър Бублик (Казахстан) с 6:4, 6:4.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР