Водачът на листата за народни представители на БСП в Русе

...
Водачът на листата за народни представители на БСП в Русе
Коментари Харесай

Иван Иванов: Необходимо е структурно модернизиране на икономиката

Водачът на листата за народни представители на Българска социалистическа партия в Русе Иван Иванов се срещна с членове на Русенска стопанска камара.

Присъстваха още ръководителят на Общинския съвет на БСП-Русе Пламен Рашев и ръководителят на Русенска стопанска камара проф. Красимир Ениманев.

Иван Иванов срещна присъстващите с целите на левицата за създаване на нов път към стабилно икономическо развиване и акцентира, че България се нуждае от стопански напредък, основан на ползване и експорт на продукция с висока добавена стойност.

„ Икономическата смяна, от която се нуждаем изисква нови хрумвания, ново мислене, изисква да се учим от тези, които се трудиха преди нас и от тези, които се трудят в другите страни. Необходимо е структурно модернизиране на стопанската система, с цел да реализираме най-благоприятен резултат – да преобразим стопанската система си по този начин, че да я превърнем в стопанска система за мнозина, не за малко на брой ”, съобщи социалистът и добави, че това значи вложения в  по-съвършени индустриални технологии, претовареност на по-квалифицирани служащи, по-висока вътрешна добавена стойност и смяна в изискванията за правене на бизнес в страната.

„ Наложително е да се възвърне справедливостта, ориентирана към дребните и междинните предприятия, с цел да получат те това, което им е належащо, с цел да модернизират и разширят българската стопанска система. Икономическата правдивост би трябвало да бъде главната нишка, по която стопанската система работи. Така ние разбираме да се дават равни условия за всички и да се построява нова смесена стопанска система, където пазарните правила се надграждат със засилено държавно преразпределение на приходите. Това е мощ, която, имаме вяра, сплотява всички нас и с която дружно ще променим България ”, добави Иванов.

В хода на срещата бяха разисквани някои от най-наболелите тематики на Русе, а точно качеството на атмосферния въздух, водния цикъл и тежкотоварния трафик при Дунав мост. В умозаключение Иванов съобщи, че застава изрично зад проблемите на русенци и като депутат интензивно ще търси пътища за тяхното решение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР