Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца инж. Петя

...
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца инж. Петя
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС представи кандидатите си в Бяла Слатина /снимки/

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца инж. Петя Аврамова и претендентите за народни представители Красен Кръстев и Малина Николова посетиха селата Галиче, Търнава и Алтимир в община Бяла Слатина. Те бяха съпроводени от кмета на Община Бяла Слатина Иво Цветков. Постигнатото в общината и региона, както и на национално равнище до този миг бяха главните тематики на диалога им с жителите на селата.
„ Държавата, това сме всички ние и аз имам вяра, че направеното ще бъде оценено. Вярвам, че жителите на Бяла Слатина ще ни гласоподават още веднъж доверието си, с цел да продължим дружно напред и да надградим всичко реализирано “, съобщи Петя Аврамова. Тя напомни, че общините от област Враца са получили 53 млн. лева, като спомагателни целеви средства за свои планове от Министерски съвет, за последните 4 години минималната работна заплата е увеличена с 41% до 650 лева, увеличени са учителските заплати и средствата за обучение като цяло.
Кандидатът за депутат Красен Кръстев добави, че всички тези старания са ориентирани точно към хората и от най-малките обитаеми места. И сега се прави ремонт на улици във всяко едно обитаемо място от общината, слага се ново улично осветяване и контейнери за битови боклуци. Кметът на Галиче Страхил Стоянов благодари от името на жителите за всичко реализирано досега.
„ Без поддръжката на народния представител Красен Кръстев и министър Аврамова тези сполучливо осъществени планове биха били невъзможни. Днес се радваме на реновираната постройка на кметството, както и на възобновения часовник в центъра на селото, ремонтирана е постройката на учебното заведение и църквата – още веднъж изпълнени задължения на народния представител Красен Кръстев “, сподели той.
Едно от главните стремежи на жителите на Търнава е към учебното заведение в селото да бъде построен физкултурен салон, описа кмета на селото Габриела Раловска. През 2020 година Министерски съвет отпусна 25 млн. лева за създаване на физкултурни салони в учебни заведения, в които няма такива. Това е първият стадий на плана, който ще бъде удължен в идващите години.
В село Алтимир, по време на срещите на претендентите за народни представители с жителите на обитаемото място бяха разисквани най-належащите за разрешаване проблеми в селото.
В Галиче е изпълнен ремонт на постройката на кметството със средства по ПРСР, а със средства, отпуснати от Министерство на образованието и науката е сменен покрива и е санирано учебно заведение „ Христо Ботев “. Със средства, отпуснати на Община Бяла Слатина с постановления на Министерски съвет, са ремонтирани 4 улици, а сега се ремонтират още 3. С подаяние от Политическа партия ГЕРБ в Галиче пък беше построена и детска площадка. В Търнава към този момент са ремонтирани 6 улици, а сега текат ремонтни действия на още 3 улици. В Алтимир е ремонтирана постройката на кметството по план, финансиран от ПРСР, ремонтирани са 5 улици и следва ремонтът на още 9 от улиците в селото със средства, отпуснати от Министерски съвет. Най-голямата облага за селата е ремонтираният напълно от Агенция „ Пътна инфарструктура “ и с нова пътна маркировка републикански път от Алтимир през Търнава до Бяла Слатина.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение и се санкционира от закона!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР